Search

Zagreb je dobio suvremeni centar za trening i dijagnostiku. Prvi je takav u ovom dijelu Europe

Zagreb je dobio suvremeni centar za trening i dijagnostiku. Prvi je takav u ovom dijelu Europe

Body & Mind sport performance centar


Image: PR

Na zagrebačkoj adresi Ulica Filipa Vukasovića 1, Kuniščak A1 otvoren je Body & Mind sport performance centar / SPC. U pitanju je suvremeni centar za trening i dijagnostiku sportaša i rekreativaca, prvi takav centar u ovom dijelu Europe. Podijeljen je na pet zona koje uključuju Functional, Conditioning, Heavy lift, Rehabilitaciju i Dijagnostički centar, a svaka zona specijalizirana je za određeno područje i pruža u potpunosti funkcionalan pristup pojedincu. Functional zona specijalizirana je za funkcionalne treninge, Conditioning podrazumijeva kondicijske treninge i pripremu sportaša i rekreativaca, Heavy lift donosi rad s teretima, Rehabilitacija je zona koja uključuje kineziterapiju, a Dijagnostički centar namijenjen je kineziološkim testiranjima sportaša i rekreativaca.

Zagreb je dobio suvremeni centar za trening i dijagnostiku. Prvi je takav u ovom dijelu Europe (фото 1)

Prostor je također jedna od osnovnih stavki koja definira Body & Mind pristup. S obzirom na to da je cilj Body & Minda stvoriti uslugu najviše kvalitete i prostor u kojem pružaju usluge morao je biti uređen po svjetskim standardima. Stoga su se za uređenje prostora obratili uspješnom i nagrađivanom dizajneru interijera Matteu Cetinskom. Njihova prva suradnja s Matteom Cetinskim rezultirala je svrstavanjem Body & Mind Studija (na adresi prilaz baruna Filipovića 9) na listu osam najljepših pilates studija na svijetu.

Zagreb je dobio suvremeni centar za trening i dijagnostiku. Prvi je takav u ovom dijelu Europe (фото 2)

Body & Mind namijenjen je sportašima, rekreativcima te trenerima koji se žele dodatno educirati. Sportašima pružaju cjelovitu sportsku dijagnostiku, s testiranjima morfologije, posture, biomehanike te funkcionalnim i motoričkim sposobnostima. Ujedno im nude kompletan sustav kondicijske pripreme koji sadrži prevenciju i sanaciju ozljeda, razvoj i održavanje sposobnosti i fizičkih karakteristika. Rekreativcima pak pružaju testiranja posture i funkcionalnih sposobnosti, koje im pomažu u kreiranju treninga usmjerenih na poboljšanje držanja, izdržljivosti, kondicije te redukciji potkožne masti i povećanju kvalitetnog mišićnog tkiva. Body & Mind edukacije namijenjene su svim instruktorima, trenerima, kineziolozima i fizioterapeutima koji žele unaprijediti svoja znanja suvremenim znanstveno utemeljenim informacijama, dodatno se specijalizirati te učiti iz našeg bogatog iskustva.

Zagreb je dobio suvremeni centar za trening i dijagnostiku. Prvi je takav u ovom dijelu Europe (фото 3)

Mirela Anić i Igor Blažinčić kreatori su i revolucionarnog sustava kondicijske pripreme, rekreacije i dijagnostike nazvan "Progressive", a iza njih stoji više od 140.000 sati edukacije. Tijekom godina radili su s brojnim hrvatskim sportašima, a svoja znanja usavršavali su diljem svijeta, među ostalim i u NBA-u.

Zagreb je dobio suvremeni centar za trening i dijagnostiku. Prvi je takav u ovom dijelu Europe (фото 4)

Zagreb je dobio suvremeni centar za trening i dijagnostiku. Prvi je takav u ovom dijelu Europe (фото 5)

Zagreb je dobio suvremeni centar za trening i dijagnostiku. Prvi je takav u ovom dijelu Europe (фото 6)

Zagreb je dobio suvremeni centar za trening i dijagnostiku. Prvi je takav u ovom dijelu Europe (фото 7)

Zagreb je dobio suvremeni centar za trening i dijagnostiku. Prvi je takav u ovom dijelu Europe (фото 8)

Zagreb je dobio suvremeni centar za trening i dijagnostiku. Prvi je takav u ovom dijelu Europe (фото 9)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više