Search

Zdrave navike kojima ćete oblikovati svoje tijelo za ljeto

Zdrave navike kojima ćete oblikovati svoje tijelo za ljeto

Ali i za povećanje kvalitete života


Image: buro247 arhiva,
buro247.au

Donosimo vam savjete kojih biste se trebali uvijek pridržavati i na taj način stvoriti navike kojima ćete poboljšati kvalitetu života, ali i oblikovati svoje tijelo...

Tajna uspješnog postizanja rezultata je da vam zdrave navike trebaju postati način života, a ne samo prolazna faza, nakon koje ćete se uvijek vraćati onim starim s kojima spuštate svoju kvalitetu života. Donosimo vam savjete koji će vam pomoći da ostanete na pravom putu, ali i drastično popravite zdravlje te se u svakom godišnjem dobu osjećate zdravo i fit - a ne isključivo ljeti.

Jutarnje vježbanje

Vježba ujutro ima brojne pozitivne učinke na vaše tijelo i raspoloženje. Jutarnja aktivacija mišića ubrzat će vaš metabolizam i izlučiti štetne tvari iz tijela. Ne treba biti riječ o punom treningu, nego barem 10 minuta kvalitetnog istezanja.

Zdrave navike kojima ćete oblikovati svoje tijelo za ljeto (фото 1)

Jedite umjereno, ali više puta dnevno

Važno je da vaša prehrana sadrži prirodno voće, sirovo povrće i lagane proteine, ali sve te namirnice biste trebali konzumirati svaki dan umjereno te više puta. većina napravi kardinalnu grešku kada se izgladnjuju tijekom dana i onda kada napokon dođu do obroka pojedu previše.  

Pripazite s alkoholom

Alkohol deblja skoro više nego bilo koja druga namirnica, ako u njemu nemate mjeru. Dobro je nakon jedne čaše vina, popiti cijelu čašu vode jer ćete tako smanjiti količinu alkohola koju ćete popiti, ali i smanjiti jutarnji mamurluk.

Zdrave navike kojima ćete oblikovati svoje tijelo za ljeto (фото 2)

Promijenite vježbe

Probajte nešto novo svakog dana. Na internetu možete pronaći bezbroj vježbi za sve mišićne skupine. Iznenadite svoje tijelo jer ćete upravo tako aktivirati svaku skupinu mišića i sagorijevanje kalorija će biti mnogo brže.

Planirajte

Važno je u danu napraviti vremena samo za sebe. Isplanirajte vježbanje svakog dana u isto vrijeme, kada vam najviše odgovara. Zapišite u kalendar i smatrajte to važnim sastankom koji ne smijete propustiti.

Vježbajte u paru

Vježbanje je zabavnije kada niste sami. Pozovite prijatelja da vježba s vama ili se pridružite grupnom vježbanju. Tako ćete provoditi vrijeme zajedno, a i raditi nešto dobro za vaše tijelo. Tako možete spojiti ugodno s korisnim.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više