Search

10 aplikacija koje će vam pomoći da pripazite što jedete

10 aplikacija koje će vam pomoći da pripazite što jedete

Kontrolirajte unos kalorija putem pametnog telefona


Image: Buro247.ru

Nekad nije lako ostat vjeran planu prehrane i pridržavati se svih pravila o unosu kalorija, no sada vam u pomoć mogu uskočiti i mobilne aplikacije koje bi mogle olakšati neke probleme

Fooducate

Ova aplikacija postat će nezamjenjivi pomoćnik za vrijeme odlaska u trgovinu. S opširnom bazom podataka u svojoj bazi, Fooducate pokazuje sastav određenog proizvoda na polici te daje informaciju o neželjenim konzervansima i ukupnoj hranjivoj vrijednosti. Kako bi saznali traženu informaciju s vašim telefonom morate skenirati barkod. Dodatne funkcije aplikacije su mogućnost upisivanja plana prehrane ili treninga u program te saznati koliko ste blizu željenom cilju u vidu količine konzumiranih i potrošenih kalorija.

10 aplikacija koje će vam pomoći da pripazite što jedete (фото 1)

Chemical Cuisine

Ako ste u želji za što zdravijom prehranom počeli aktivno čitati natpise na pakiranjima proizvoda, ali vam još uvijek nisu jasne neke oznake, tu je Chemical Cuisine. U aplikaciji su detaljno opisane funkcije više od 300 dodataka prehrani čiji su nazivi uglavnom poznati samo nutricionistima i kemičarima. Uz svaki sastojak je navedeno koliko može naštetiti organizmu i u kolikoj mjeri ga je dopušteno konzumirati.

10 aplikacija koje će vam pomoći da pripazite što jedete (фото 2)

Eat This Not That

Kada se zaželite malo fast fooda ili porcije slatkog, aplikacija će vam pomoći pronaći zdraviju alternativu. Zasniva se na receptima velikih kuharica te dopušta odabir jela s manje kalorija u restoranu ili trgovini. Također, aplikacija može pratiti unos kalorija i njihovo trošenje nakon fizičke aktivnosti.

10 aplikacija koje će vam pomoći da pripazite što jedete (фото 3)

Eat Slower

Svi znamo da moramo paziti i kako jedemo, ne samo što jedemo. Prebrz unos hrane u organizam, pogotovo u hodu, može više naštetiti zdravlju nego mu pomoći. Važno je jesti sjedećki, polako i temeljito žvačući svaki zalogaj. Eat Slower pomaže utvrditi intervale između zagriza kako bi se odučili brzinskog unosa hrane i kako bi dovoljno pažnje posvetili svakom zalogaju te se ne bismo prejeli. Intervali se broje od 20 sekundi do 3 minute, a cilj je da s vremenom postignemo što duži period unosa hrane u organizam.

10 aplikacija koje će vam pomoći da pripazite što jedete (фото 4)

Weight Watchers Mobile

S ovom aplikacijom ne brojite kalorije, ali dobivate bodove za uspješno prakticiranje zdrave prehrane. Među funkcijama je računanje težine, izbor zdrave hrane, pretraga restorana u kojima se može jesti zdravo, skeniranje bar kodova proizvoda, savjeti za mršavljenje i mnoge druge zanimljivosti.

10 aplikacija koje će vam pomoći da pripazite što jedete (фото 5)

Harvest

Ako ste krenuli u kupovinu voća i povrća, obratite pozornost na aplikaciju harvest. Tamo ćete naći popis proizvoda te detaljne upute kako odabrati najsvježije i najbolje, uz savjete koji možda nisu poznati svima. Aplikacija sadrži i upute kako se pravilno hraniti uz odabir pravilnih namirnica.

10 aplikacija koje će vam pomoći da pripazite što jedete (фото 6)

Is That Gluten Free?

Ova aplikacija će biti korisna svima kojima je važan natpis "bez glutena" na proizvodima. Osobito zato što ta važna informacija nije uvijek istaknuta. Aplikacija ima bogatu bazu s više od 1400 brendova koji ne sadržavaju gluten, a u komentarima je dodatno opisan njihov sastav. Korisna je stavka prema kojoj svaki korisnik može proširivati bazu dodavanjem proizvoda koji još nisu zabilježeni.

10 aplikacija koje će vam pomoći da pripazite što jedete (фото 7)

Before I Eat

Ako niste u stanju procijeniti jeste li uistinu gladni ili vam je samo dosadno, skinite aplikaciju Before I Eat. Ona će vam prije svakog posezanja za hranom postaviti nekoliko pitanja tako da budete sigurni jedete li zato što se gladni, zato što želite potisnuti neke negativne emocije ili jednostavno nemate pametnijeg posla. Odlična aplikacija za borbu protiv neželjenih zalogajčića.

10 aplikacija koje će vam pomoći da pripazite što jedete (фото 8)

UP Coffee

Kada smo umorni i dekoncentrirani često zaboravljamo koliko kave smo popili kako bi se razbudili. Ali i to treba kontrolirati jer previše kofeina šteti organizmu, tako da se kroz aplikaciju može zapisati dnevni unos, ali i proučiti zanimljive informacije o tom nezaobilaznom napitku.

10 aplikacija koje će vam pomoći da pripazite što jedete (фото 9)

Food Tripping

Kada otputujemo u stranu državu kao da smo na praznicima. Okruženi smo nebrojenim mogućnostima isprobavanja novih jela, ali i tu se krije zamka jer neka od njih mogu više naštetiti organizmu nego donijeti zadovoljstva. Zato je to Food Tripping koji daje interaktivnu mapu grada s mjestima gdje se nudi najzdravija prehrana. Dućani zdrave prehrane, organski restorani, svježi sokovi i smoothie barovi, kafići za vegane te još mnogo toga. Svaki korisnik može u aplikaciju upisati svoje iskustvo te na kartu dodati neka od svojih najdražih mjesta.

10 aplikacija koje će vam pomoći da pripazite što jedete (фото 10)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više