Search

Naočale koje oponašaju sunčevu svjetlost

Naočale koje oponašaju sunčevu svjetlost

Uređaj za reguliranje ljudskog bio ritma


Za one koji ne mogu živjeti bez sunca, liječnici s australskog Sveučilišta Flinders, razvili su naočale „Re-Timer“ - uređaj bezopasan za zdravlje koji simulira sunčevu svjetlost. Možete ih nositi tijekom oblačnog dana ili kako biste se brže probudili i naravno, tijekom leta kada je unutrašnji sat i dnevni ritam ponešto narušen.

Lagano zeleno svjetlo pozitivno utječe na čovjeka već tijekom prvih pola sata nošenja. LED svjetlost stimulira dio mozga koji je odgovoran za reguliranje unutrašnjeg sata. Dakle, svakodnevno se, ispijajući šalicu kave, radeći na računalu ili čekajući u gužvi, zahvaljujući naočalama „Re-Timer“, možete razveseliti i dobiti svoju dnevnu porciju sunca i dobrog raspoloženja. Liječnici svima koji odlaze na putovanja savjetuju određeni broj sati nositi Re-Timer kako bi prilagodili svoj bio ritam i osjećali se bolje.

retimernaocale

Naočale teže samo 75 grama. Unutarnja baterija puni se pomoću USB kabela i u kontinuitetu radi četiri sata. Ovaj mjesec, poslije 25 godina istraživanja australskih znanstvenika, naočale napokon stižu i u prodaju i to po cijeni od 260 dolara.

Tekst: M.T./L.B.

Leave a comment

više