Search

Nova Leica X3

Nova Leica X3

Inovativni konceptualni dizajn Vincenta Sälla


Kompanija Leica uistinu zna iznenaditi. Nedavno je proizvođač legendarnih fotoaparata predstavio seriju modnih suradnji kroz koju su nastale Leica by Paul Smith i Leica by Hermès, a nakon nje je predstavljena raznobojna ljetna serija tradicionalnih kamera X2. Danas imamo mogućnost vidjeti koncept nove Leice X3, dizajnirane na osnovi svoje prethodnice. Ideja dizajna fotoaparata u potpunosti pripada dizajneru Vincentu Sälli, a kao inspiracija poslužio mu je monokl.

leicax3

Kompaktna i multifunkcionalna, suglasno sa zamisli dizajnera, Leica X3 se sastoji od dva osnovna elementa: u jednom se nalazi matrica, objektiv i druge komponente fotoaparata, a u drugom ekran i nekoliko elemenata za upravljanje kamerom. Njena glavna osobitost i prednost nalazi se u mogućnosti da brzo prenese fotografiju na smartphone ili tablet putem Bluetootha. Säll je rekao kako «novi projekt popunjava prazninu između velikih kamera s visokom kvalitetom fotografija i kamerama na smartphoneovima s ograničenim mogućnostima u području kvalitete.»

leicax3

Kamera se uključuje automatski, izlaskom objektiva, a jednostavno korisničko sučelje dozvoljava fotografiranje u trenu. Funkcije uključuju ručno i automatsko upravljanje lećom, ekspozicijom i ISO vrijednostima.

leicax3

leicax3

leicax3

leicax3

leicax3

leicax3

leicax3

Tekst: D.Č./L.B.

Leave a comment

više