Search

Mark Zuckerberg predstavio Facebook phone

Mark Zuckerberg predstavio Facebook phone

Novi smartphone HTC First


Takozvani Facebook phone, o kojem se već dugo priča, napokon je predstavljen od strane Marka Zuckerberga i korporacije HTC. Smartphone koji smo prvi puta mogli vidjeti 4. travnja u Kaliforniji, prvi je, ali ne i jedini toga tipa. Buduće Facebook phoneove mogli bi proizvoditi Samsung, Sony, Huawei, ZTE, Alcatel i Lenovo.

Prvi telefon koji ima u sebi integriran Facebook Home i sve funkcije socijalne mreže, postao je HTC First. Njegove glavne prednosti su: brzo komentiranje statusa, pojednostavljena komunikacija chatom i povećano sučelje preko kojeg je lakše koristiti aplikaciju. Osim toga, u HTC First mobitelu je naglašena i aplikacija Instagram, koju je Facebook kupio prošle godine.

facebookmob

Smartphone će se početi prodavati u SAD-u 12. travnja, po privlačnoj sceni od 99,99$, a od 4. travnja je dostupan za rezervaciju. Još jedna prednost mu je gumeno kućište u crnoj, bijeloj i crvenoj boji, a odlikuje se fluidnijim linijama od svog prethodnika HTC One. Facebook Home mu je integralna funkcija, a zagriženi korisnici socijalne mreže će najvjerojatnije biti vrlo zadovoljni.

Sama funkcija biti će dostupna i korisnicima drugih uređaja s Android operativnim sistemom, ali ne svima, jer će se nalaziti samo na određenim smartphoneovima. Facebook Home će se moći skinuti s Google Play platforme već 12. travnja.

facebookmob

facebookmob

facebookmob

Tekst: D.Č./L.B.

Leave a comment

više