Search

8 korisnih aplikacija uz pomoć kojih možete ublažiti stres

8 korisnih aplikacija uz pomoć kojih možete ublažiti stres

No stress!


Image: Adrian,
Nicolò Di Giovanni

Odabrali smo nekoliko odličnih aplikacija koje će vam u nekim slučajevima biti praktične i korisne za poboljšanje vašeg mentalnog zdravlja

Kažu kako je stres bolest 21. stoljeća. No, pitanje je kako mu se maksimalno oduprijeti i ne dozvoliti da postane svojevrsna epidemija. Puno je načina kako u tome uspjeti, ili ga barem malo ublažiti i ne dopustiti da zavlada našim tijelom i umom, nego ga pristojno držati na uzici. Neki će u tim slučajevima potražiti stručnu pomoć u obliku terapije ili neke vrste savjetovanja, drugi će se okrenuti spa oblicima ugode i raznim opuštajućim masažama, a neki će se protiv stresa i tjeskobe boriti aktivnim i discipliniranim vježbanjem…

No, sve veći trend, koliko god to suludo i pomalo kontradiktorno zvučalo ( jer jedan od oblika stresa koji nas najviše umara proizlazi upravo iz svakodnevnog i učestalog korištenja pametnih telefona i tableta koji su postali produžetak ruke) jest da mnogi posežu za mobilnim aplikacijama koje pomažu i ublažavaju stres, anksioznost, depresiju i slične poremećaje. Tako nam pojedine i inovativno razvijene aplikacije mogu pomoći sa svojim vođenim antistres terapijama, oblicima meditacije, tehnikama relaksacije i disanjem, online chat terapijskim platformama, pa čak i bojankama za odrasle koje su postale sve popularnije i poželjnije u ovoj tehnološkoj domeni terapijskih aktivnosti i samopomoći.

Potaknuti time, odabrali smo nekoliko odličnih aplikacija koje će vam u nekim slučajevima biti praktične i korisne za vaše mentalno zdravlje. Sve su besplatne, a ako ustanovite da vam odgovaraju možete ih i apgrejdati za nešto sitno novaca.. 

8 korisnih aplikacija uz pomoć kojih možete ublažiti stres (фото 1)

Headspace
Headspace je aplikacija prije svega namijenjena za vođenu meditaciju s kojom možete proći kroz svoje razne faze života. Nudi deset različitih setova meditacije te sto sati dodatnog sadržaja.


Stop, Breathe & Think
Stop, Breathe & Think korisniku upravo daje ono što piše i u samom nazivu aplikacije - zaustaviti sve što trenutno radite i samo jednostavno disati i ne razmišljati glavni je cilj. Isto tako, ima i mogućnost vođene meditacije s raznim ciljevima, a ova aplikacija vam prije svega pomaže da uzmete malo vremena za sebe i skoncentrirate se isključivo na sebe. 

8 korisnih aplikacija uz pomoć kojih možete ublažiti stres (фото 2)

Calm
Calm je aplikacija koja je dizajnirana prije svega da vas umiri u svakom pogledu. Uz prekrasne fotografije umirujućih pejzaža, zvukova te vizuale u koje možete zuriti u beskonačno tu je i nekoliko stupnjeva meditacije. Naglasak je na sveopćem smirenju. 


Happify
Riječ je o aplikaciji koja će vas učiniti veselijima i emocionalno ispunjenijima, kao što i samo ime upućuje na to. Happify se bavi poljima pozitivne psihologije, usredotočene svjesnosti i kognitivno bihevioralnom terapijom.

8 korisnih aplikacija uz pomoć kojih možete ublažiti stres (фото 3)

Pacifica
Bazira se na kognitivno bihevioralnoj terapiji i meditaciji, a riječ je o aplikaciji imena Pacifica. Isto tako, ima još neke pogodnosti, a to je da može bilježiti vaše raspoloženje, zdravlje, ciljeve na dnevnoj razini i voditi za vas svojevrsni dnevnik. Sjajna je u borbi protiv stresa i anksioznosti.


Colorfy
Aplikacija Colorfy imitira bojanku, ali za odrasle te pomaže da se relaksirate na jedan malo drugačiji način. Pritom nudi niz uzoraka i oblika koje treba popuniti raznim bojama. Zabava i opuštanje u jednom, a djeluje i terapijski.

8 korisnih aplikacija uz pomoć kojih možete ublažiti stres (фото 4)

Breathe2relax

Disanje je izrazito bitan element u fazi relaksacije. Ne samo da vam ova aplikacija naziva Breathe2relax pomaže pri opuštanju, nego vas nastoji osloboditi stresa pravilnim metodama disanja i da se pritom fokusirate kontrolirati stres i tjeskobu. Odličan je alat za praćenje vašeg disanja te da ono bude pravilno.

 

7 Cups
Odličan alat ukoliko želite s nekim popričati. U sklopu aplikacije 7 Cups dostupni su vam educirani stručnjaci s kojima možete online tipkati, a oni su tu da vam pomognu u vašim teškim trenucima. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više