Search

Ante Vrban: \"Kuća za odmor mora biti uređena tako da mazi sva vaša čula\"

Ante Vrban: "Kuća za odmor mora biti uređena tako da mazi sva vaša čula"

Važnost estetike i u domeni tehnologije

Tekst: Promo


Image: PR

"Esteta sam, a što estete rade? Osim što prilikom odabira elektronike i tehnike biraju one uređaje s izvrsnim performansama jednako nam je važno da su dizajnerski iznimno dobro riješeni. Samsung je ispunio sva moja očekivanja i želje proizvevši QLED TV prijemnike..."

Jadrija, maleno mjesto kraj Šibenika, Anti Vrbanu je bilo dovoljno čarobno i posebno da postane njegov drugi dom. Naime, ovaj svjetski poznati arhitekt upravo je tamo izgradio svoju kuću za odmor. Okružena borovima, kuća se prostire na 60 četvornih metara i ističe, koliko i stapa s okolinom. Tu je glavnu ulogu odigrala Vrbanova arhitektonska umješnost. Našeg poznatog arhitekata posjetili smo u Jadriji pred kraj ljeta, dok je uživao odmarajući se i loveći posljednje zrake sunca. Kako kaže i ovu će jesen tamo odlaziti što češće jer u smirujućoj atmosferi odmara u potpunosti, ali i opuštenije stvara ako je potrebno.

Ante Vrban: "Kuća za odmor mora biti uređena tako da mazi sva vaša čula" (фото 1)

Vrban je svoju vikendicu, koja se nalazi prvi red do mora, djelomično izradio od stakla pa se tako stječe dojam da se prostor stapa s beskonačnim plavetnilom. A da je posao napravio izvrsno potvrđuje i činjenica da je za nju na prošle godine održanim International Property Awards u Londonu osvojio prvu nagradu struke u kategoriji arhitekture za najbolju samostalnu rezidenciju u Europi. Na pitanje kako urediti kuću za odmor Ante će reći: "Onako da vi u njoj uistinu uživate. Sve u toj kući mora biti u skladu s vašim željama i afinitetima."

Ante Vrban: "Kuća za odmor mora biti uređena tako da mazi sva vaša čula" (фото 2)

Ovaj iznimni esteta kaže da je upravo tako uređivao kuću u Jadriji koju karakteriziraju profinjenost te neutralni tonovi uz tek koji komad u živoj boji, poput žute fotelje u koju rado sjedne i odmori dok uživa uz knjigu, film ili igrajući igrice. Prateći najnovije trendove Vrban je svoju vikendicu opremio vrhunskim tehnološkim uređajima pretvorivši je, zapravo, u savršenu kuću za život, a ne samo odmor. "Znam da možda nije uvijek jednostavno i moguće, ali uvjerenja sam da apsolutno svatko zaslužuje imati svoje mjesto na koje će otići puniti baterije i "vratiti se samome sebi". Sve u tom prostoru mora biti baš po ukusu osobe koja će u njemu boraviti jer mu je primarna funkcija pružati mir, toplinu, sigurnost", rekao je Ante Vrban koji u Jadriju otputuje prvenstveno kako bi sa svojim četveronožnim najboljim prijateljem Zeusom pobjegao od svakodnevne vreve i uživao.

Ante Vrban: "Kuća za odmor mora biti uređena tako da mazi sva vaša čula" (фото 3)

Tada, između ostalog, voli pogledati i neku dobru utakmicu ili film. Na taj je segment pri uređenju prostora posebno pazio smjestivši u njega Samsungov premium TV prijemnik QLED TV, koji se savršeno stapa s moderno uređenim dnevnim boravkom, ali i prostranom terasom. Kako kaže Vrban, bez TV-a se ipak nije moglo… "Esteta sam, a što estete rade? Osim što prilikom odabira elektronike i tehnike biraju one uređaje s izvrsnim performansama jednako nam je važno da su dizajnerski iznimno dobro riješeni. Samsung je ispunio sva moja očekivanja i želje proizvevši QLED TV prijemnike. Taj televizor osim savršene slike, spektra čarobnih boja, nevjerojatno realne, jednake kvalitete slike iz svih kutova gledanja i dizajna kojim me osvojio na prvu, ostavlja dojam luksuza i dodatno podiže prostor mog drugog doma. Odlično je i što nema suvišnih kablova pa ga tako možete pozicionirati na zid uz Samsungov "No-gap wall-mount"sustav ili ga na stalku smjestiti u bilo koji dio svoga doma. Zaista izvrsno rješenje, baš kakvo sam tražio. Toliko me oduševio da sam jedan takav kupio i za svoj zagrebački stan", rekao je Vrban.

Više informacija potražite na Samsungovim službenim online stranicama.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više