Traži

Ante Vrban: \"Kuća za odmor mora biti uređena tako da mazi sva vaša čula\"

Ante Vrban: "Kuća za odmor mora biti uređena tako da mazi sva vaša čula"

Važnost estetike i u domeni tehnologije

Tekst: Promo


Fotografija: PR

"Esteta sam, a što estete rade? Osim što prilikom odabira elektronike i tehnike biraju one uređaje s izvrsnim performansama jednako nam je važno da su dizajnerski iznimno dobro riješeni. Samsung je ispunio sva moja očekivanja i želje proizvevši QLED TV prijemnike..."

Jadrija, maleno mjesto kraj Šibenika, Anti Vrbanu je bilo dovoljno čarobno i posebno da postane njegov drugi dom. Naime, ovaj svjetski poznati arhitekt upravo je tamo izgradio svoju kuću za odmor. Okružena borovima, kuća se prostire na 60 četvornih metara i ističe, koliko i stapa s okolinom. Tu je glavnu ulogu odigrala Vrbanova arhitektonska umješnost. Našeg poznatog arhitekata posjetili smo u Jadriji pred kraj ljeta, dok je uživao odmarajući se i loveći posljednje zrake sunca. Kako kaže i ovu će jesen tamo odlaziti što češće jer u smirujućoj atmosferi odmara u potpunosti, ali i opuštenije stvara ako je potrebno.

Vrban je svoju vikendicu, koja se nalazi prvi red do mora, djelomično izradio od stakla pa se tako stječe dojam da se prostor stapa s beskonačnim plavetnilom. A da je posao napravio izvrsno potvrđuje i činjenica da je za nju na prošle godine održanim International Property Awards u Londonu osvojio prvu nagradu struke u kategoriji arhitekture za najbolju samostalnu rezidenciju u Europi. Na pitanje kako urediti kuću za odmor Ante će reći: "Onako da vi u njoj uistinu uživate. Sve u toj kući mora biti u skladu s vašim željama i afinitetima."


Ovaj iznimni esteta kaže da je upravo tako uređivao kuću u Jadriji koju karakteriziraju profinjenost te neutralni tonovi uz tek koji komad u živoj boji, poput žute fotelje u koju rado sjedne i odmori dok uživa uz knjigu, film ili igrajući igrice. Prateći najnovije trendove Vrban je svoju vikendicu opremio vrhunskim tehnološkim uređajima pretvorivši je, zapravo, u savršenu kuću za život, a ne samo odmor. "Znam da možda nije uvijek jednostavno i moguće, ali uvjerenja sam da apsolutno svatko zaslužuje imati svoje mjesto na koje će otići puniti baterije i "vratiti se samome sebi". Sve u tom prostoru mora biti baš po ukusu osobe koja će u njemu boraviti jer mu je primarna funkcija pružati mir, toplinu, sigurnost", rekao je Ante Vrban koji u Jadriju otputuje prvenstveno kako bi sa svojim četveronožnim najboljim prijateljem Zeusom pobjegao od svakodnevne vreve i uživao.

Tada, između ostalog, voli pogledati i neku dobru utakmicu ili film. Na taj je segment pri uređenju prostora posebno pazio smjestivši u njega Samsungov premium TV prijemnik QLED TV, koji se savršeno stapa s moderno uređenim dnevnim boravkom, ali i prostranom terasom. Kako kaže Vrban, bez TV-a se ipak nije moglo… "Esteta sam, a što estete rade? Osim što prilikom odabira elektronike i tehnike biraju one uređaje s izvrsnim performansama jednako nam je važno da su dizajnerski iznimno dobro riješeni. Samsung je ispunio sva moja očekivanja i želje proizvevši QLED TV prijemnike. Taj televizor osim savršene slike, spektra čarobnih boja, nevjerojatno realne, jednake kvalitete slike iz svih kutova gledanja i dizajna kojim me osvojio na prvu, ostavlja dojam luksuza i dodatno podiže prostor mog drugog doma. Odlično je i što nema suvišnih kablova pa ga tako možete pozicionirati na zid uz Samsungov "No-gap wall-mount"sustav ili ga na stalku smjestiti u bilo koji dio svoga doma. Zaista izvrsno rješenje, baš kakvo sam tražio. Toliko me oduševio da sam jedan takav kupio i za svoj zagrebački stan", rekao je Vrban.

Više informacija potražite na Samsungovim službenim online stranicama.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više