Search

Aplikacije koje mijenjaju način na koji razmišljamo o odijevanju

Aplikacije koje mijenjaju način na koji razmišljamo o odijevanju

Transformacija svakodnevnog stila života


Image: Villoid,
LikeToKnow.It,
PS Dept,
Stylebook

Dolaskom 21. stoljeća i novih pametnih tehnologija, način na koji funkcioniramo u svakodnevnom okruženju potpuno je izmijenjen

Više ne moramo odlaziti u trgovinu jer pomoću aplikacija možemo naručiti sve potrepštine koje će nam stići na kućni prag. Obrazovanje postaje digitalizirano do te mjere da uskoro više neće biti ni papirnatih udžbenika, a kućni telefoni već sada izgledaju kao predmeti iz nekih davnih vremena. U skladu s događanjima u ostalim sferama svakodnevnog života, i modna industrija neprestano uvodi nove tehnologije i utire put prema vremenu u kojem sami nećemo morati razmišljati ni o tome što ćemo odjenuti.

Aplikacije koje pomažu odlučiti što ćemo odjenuti na posao, party ili vjenčanje prijateljice tako postaju sve popularnije te ih koriste svi, od blogerica do modnih urednica, a britanska trendseterica Alexa Chung čak je i pokrenula vlastitu aplikaciju za iPhone naziva Villoid. Korisnici Villoida mogu kreirati ploče s kolažima za inspiraciju, a pojedine komade koje su odabrali mogu i kupiti putem poveznica na online trgovine. Aplikacija je dostupna samo za iOS, a ogromnu je popularnost stekla upravo zbog Alexe Chung i to već u trenutku kad je trendseterica podijelila vijest sa svojih 2 milijuna obožavatelja na Instagramu.

Aplikacije koje mijenjaju način na koji razmišljamo o odijevanju (фото 1)

Još jedna aplikacija, LikeToKnow.it, jedna je od najraširenijih, a koriste je globalne street style zvijezde poput Leandre Medine. To je aplikacija za shopping putem Instagrama koja funkcionira tako da ispod fotografija svog outfita zalijepite LikeToKnow.it link koji će vašim followerima koji lajkaju fotografiju, na mail poslati detalje o komadima koje nosite i gdje ih mogu kupiti. LikeToKnow.it predstavlja revoluciju u komunikaciji između blogera i oglašivača te briše granicu između sponzoriranog i nesponzoriranog sadržaja.

Aplikacije koje mijenjaju način na koji razmišljamo o odijevanju (фото 2)

Neke aplikacije nude i mogućnost virtualnog ormara, pa tako korisnici aplikacije Stylebook  unose komade koje već posjeduju u svoj "ormar" unutar aplikacije, dok im ona zatim predlaže ideje za kombiniranje. Nudi opcije poput kalendara gdje možete unijeti što ćete nositi kojeg dana, pomaže pri pakiranju za putovanje i spaja korisnika s online shopping destinacijama, na kojima može pronaći dodatne komade koje će kombinirati s onima iz svog ormara. Aplikacija tako potiče korisnika da kupuje manje, ali pametnije i više nema prepun ormar komada koje je odjenuo tek jednom ili dvaput. Osnivači Stylebooka tvrde da takvim načinom razmišljanja o odijevanju, korisnici imaju bolju kontrolu nad onim što posjeduju i lakše vizualiziraju i razvijaju  svoj osobni stil.

Aplikacije koje mijenjaju način na koji razmišljamo o odijevanju (фото 3)

Posljednja aplikacija koja je dospjela na ovu listu je ipak nešto više od običnog appa kroz koji usputno "skrolate" dok putujete s posla. Radi se o aplikaciji za osobni shopping PS Dept ili punog naziva Personal Shoppers Department, koja nudi uslugu osobnog shopping savjetnika 24 sata na dan. PS Dept surađuje sa stilistima najvećih svjetskih brendova i trgovina te omogućuje direktnu komunikaciju sa stručnjacima - i to potpuno besplatno. Takva vrsta usluge eliminira potrebu za odlaskom u shopping jer PS Deptov osobni shopper, za korisnika obavlja i samu kupnju, te je to još jedan korak ka svijetu u kojem pametni uređaji i njihove aplikacije postaju naša produžena osjetila.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više