Traži

Apple iOS 8 u pripremi za jesen

Apple iOS 8 u pripremi za jesen

Novosti s konferencije WWDC 2014.


Fotografija: Apple

Na posljednjoj konferenciji inovacija Apple je, između ostalog, predstavio i novu verziju operativnog sistema za iPhone i iPad uređaje

Dizajnom neće biti radikalno različit od sadašnjeg sistema iOS 7 koji je posljednji unio revoluciju u izgled iPhone i iPad uređaja. No, što se tiče funkcija, došlo je do poboljšanja u načinu kako će neke aplikacije raditi. Vođeni idejom da žele iMessage još više popularizirati, sada će korisnici njime moći slati lokacije i glasovne poruke. Oni koji koriste WhatsApp znaju kako su te funkcije već dugo dostupne, no zanimljivo je vidjeti kako Apple koristi određene mogućnosti želeći svoje aplikacije učiniti nadmoćnima. 

Zbog toga je u pripremi novi i još bolji iCloud s kojim se želi ponuditi potpuna zamjena za Dropbox ili Google Drive. Sve fotografije i datoteke moći će se direktno spremati u aplikaciju te se kasnije uređivati s još boljim opcijama nego što su bile ponuđene do sada. Osim obavijesti na koje će se lakše moći odgovoriti, Apple je osmislio i novu tipkovnicu QuickType koja će prema često korištenim riječima nuditi opciju dovršavanja rečenica pri brzom tipkanju.

Što se tiče drugih vijesti s konferencije, ove jeseni će stići i OS X 10.10 Yosemite za Mac kompjutere koji će, između ostalog, moći nesmetano komunicirati sa svim iOS uređajima.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor