Search

Apple iOS 8 u pripremi za jesen

Apple iOS 8 u pripremi za jesen

Novosti s konferencije WWDC 2014.

Image: Apple

Na posljednjoj konferenciji inovacija Apple je, između ostalog, predstavio i novu verziju operativnog sistema za iPhone i iPad uređaje

Dizajnom neće biti radikalno različit od sadašnjeg sistema iOS 7 koji je posljednji unio revoluciju u izgled iPhone i iPad uređaja. No, što se tiče funkcija, došlo je do poboljšanja u načinu kako će neke aplikacije raditi. Vođeni idejom da žele iMessage još više popularizirati, sada će korisnici njime moći slati lokacije i glasovne poruke. Oni koji koriste WhatsApp znaju kako su te funkcije već dugo dostupne, no zanimljivo je vidjeti kako Apple koristi određene mogućnosti želeći svoje aplikacije učiniti nadmoćnima. 

Apple iOS 8 u pripremi za jesen (фото 1)

Zbog toga je u pripremi novi i još bolji iCloud s kojim se želi ponuditi potpuna zamjena za Dropbox ili Google Drive. Sve fotografije i datoteke moći će se direktno spremati u aplikaciju te se kasnije uređivati s još boljim opcijama nego što su bile ponuđene do sada. Osim obavijesti na koje će se lakše moći odgovoriti, Apple je osmislio i novu tipkovnicu QuickType koja će prema često korištenim riječima nuditi opciju dovršavanja rečenica pri brzom tipkanju.

Apple iOS 8 u pripremi za jesen (фото 2)

Što se tiče drugih vijesti s konferencije, ove jeseni će stići i OS X 10.10 Yosemite za Mac kompjutere koji će, između ostalog, moći nesmetano komunicirati sa svim iOS uređajima.

Apple iOS 8 u pripremi za jesen (фото 3)

Apple iOS 8 u pripremi za jesen (фото 4)

Apple iOS 8 u pripremi za jesen (фото 5)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više