Search

Apple je predstavio šest novih uzbudljivih stvari

Sinoć na konferenciji u San Joseu


Image: screenshot,
PR

Osim novog iOS-a, Apple je sinoć na svojoj konferenciji predstavio i nove modele iMaca, kao i iPada koji nikada nije bio bolji, a ono što smo prvi put vidjeli je pametni zvučnik HomePod koji donosi jedno posve novo iskustvo...

Apple ne bi bio Apple da svoju godišnju konferenciju (jednu od) ne otvore s nečim o čemu će se poslije puno pričati. Tako je sinoć sve u San Joseu započelo kratkim videom u kojem su prikazali potencijalnu apokalipsu, odnosno što bi se dogodilo da developeri prestanu primjerice kreirati aplikacije. Naravno, glavni i odgovorni iz Applea, Tim Cook, je odmah za početak bez previše okolišanja najavio kako je riječ o najvećoj njihovoj konferenciji do sada te da sa svijetom imaju za podijeliti čak šest bitnih vijesti.

Prvo što su najavili jest suradnja Amazona koji se priključuju njihovoj platformi tvOS-a. Dakle svim korisnicima Apple TV-a bit će dostupna usluga Amazon Prime Videa. Nisu se zaboravili pohvaliti s Apple Watchem za koji su naglasili kako je to najprodavaniji pametni sat na tržištu, a novost je kako će novi WatchOS 4 donijeti puno vizualnih mogućnosti, personaliziraniji moment u sklopu aplikacije aktivnosti, a iWatch će se od sada moći povezati i s nekim uređajima u teretani, što će se posebno svidjeti svim aktivnim vježbačima. Pomoću osobnog virtualnog asistenta Siri, novi operativni sustav Apple Watcha korisnicima će pružati i razne korisne informacije tijekom dana, a sam sat će se moći koristiti i kao svjetiljka.

Apple je predstavio šest novih uzbudljivih stvari (фото 1)

Apple je predstavio šest novih uzbudljivih stvari (фото 2)

Konferenciju su nastavili predstavljanjem novog MacOS-a koji će se zvati High Sierra, a pohvalili su se i svojim pretraživačem Safarijem za koji su u novoj verziji omogućili da blokira sve one iritantne prozore koji vam iskaču tematski s obzirom na ono što ste prethodno pretraživali, odnosno kupovali. Novi iMac PRO za koji su imali i demo sneak peek bit će najljepši i najmoćniji do sada, a dolazi s 18 jezgrenim procesorom, a najpristupačnija verzija koštat će 4.999 dolara.

Velika zanimljivost koja je zahuktala cijelu situaciju bilo je predstavljanje novog iOS-a 11 u sklopu kojeg će se u iMessegesima moći sinkronizirati sve poruke na svim vašim uređajima, koje će na isti način moći biti i obrisane. Siri je dobila novi glas, te će moći prevoditi na nekoliko jezika. Tu je i novi način uređivanja live fotografija, kao i novi format spremanja fotografija s dva puta boljom kompresijom od dosadašnje. Ono što je iznenadilo mnoge jest i App Store koji dolazi u posve novom izdanju i to s novom početnom stranicom Today gdje će biti servirane aplikacije dana.

Apple je predstavio šest novih uzbudljivih stvari (фото 3)

Ono čime su ugodno iznenadili su i dva nova modela iPada, naravno s bržim procesorima i poboljšanom grafikom. Famozni Dock je stigao na i na iPad, a tu je i nezaobilazni multitasking koji su odlučili uvesti na iPadu, a koji je vrlo impresivan.

Cijeli event zaključili su predstavljanjem potpuno novog Apple proizvoda, a riječ je o zvučniku imena HomePod. Taj uređaj osim što ima svojevrsnu svijest o prostoru u kojem se nalazi te može zvuk prilagoditi upravo prema njemu, cilj mu je u biti uvesti glazbu s nekim drugim doživljajem u domove. HomePod ima čak šest mikrofona, preko njega se može razgovarati sa Siri, a ima i funkciju pomoćnika te može odgovoriti na brojna pitanja korisnika. Cijena će mu biti 350 dolara. Svi noviteti uglavnom će biti dostupni od jeseni ili pak krajem godine. I iako su mnogi špekulirali kako bi nas na ovom predstavljanju mogao dočekati i novi iPhone, to se nije dogodilo, pa sve upućuje kako ćemo ga vidjeti tek na onom idućem.

Apple je predstavio šest novih uzbudljivih stvari (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više