Search

Apple je u New Yorku predstavio novu liniju računala, ali to nije sve

Apple je u New Yorku predstavio novu liniju računala, ali to nije sve

Zvijezda prezentacije bio je ipak novi iPad Pro


Image: buro247.me

U rujnu su nam predstavili nove modele iPhonea koji su nedavno stigli i mogu se kupiti u Hrvatskoj, a sada je Apple predstavio i novitete u domeni njihovih računala. Naime, jučer je u New Yorku održana njihova druga ovogodišnja prezentacija, a stigli su neki noviteti koji bi vas možda mogli zanimati. 

Zvijezda prezentacija svakako je bio novi iPad koji ima reducirane rubove baš kao i iPhone X, a izostala je i Home tipka. Uređaj dolazi u dvije dimenzije i možete birati između modela od 64, 128 ili 256 GB. Nova generacija predstavljenog uređaja iPad Pro ima tako ekran od ruba do ruba koji su zaobljeni. Početna cijena osnovnog modela bit će 799 eura, a ona skuplja 999. Ono što je ugodno iznenadilo jest i Apple Pencil koji je dobio svog nasljednika, a nova verzija se spaja magnetski i osjetljiva je na dodir. S njom se može pisati po ekranu iPada, a kad se spoji na njega, može se i bežično puniti. 

Apple je u New Yorku predstavio novu liniju računala, ali to nije sve (фото 1)

Apple je u New Yorku predstavio novu liniju računala, ali to nije sve (фото 2)

Kada su u pitanju novi modeli računala, Apple je tako predstavio MacBook Air s Retina displayom i TouchID-je koji je integriran u samu tipkovnicu. Novitet je i trackpad koji sada funkcionira na pritisak. Računalo ima bolju bateriju, manji volumen od svog prethodnika te ekran tankog ruba. Isto tako, uklonjeni su stari USB utori, koji su zamijenjeni s dva nova USB-C utora, koji će služiti za sve, od punjenja do spajanja monitora. Odsad niti jedno Appleovo računalo više neće koristiti magnetski punjač MagSafe, već isključivo USB-C. Uređaj dolazi u tri nijanse, crnoj, srebrnoj i zlatnoj, a cijena osnovnog modela je 1199 eura. 

Apple je u New Yorku predstavio novu liniju računala, ali to nije sve (фото 3)

Apple je sinoć u New Yorku predstavio i novi Mac mini. U pitanju je prva nadogradnja za njihovo minijaturno računalo. Ono što bi vas moglo zanimati jest činjenica da dolazi u verziji od 64 GB memorije i radi pet puta brže od svog prethodnika. Početna cijena mu je 799 eura i trebao bi biti dostupan od 7. studenog. I naravno, ne možemo izostaviti nadogradnju operativnog sustava iOS 12.1. koja će biti dostupna od idućeg tjedna. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više