Traži

Apple održao još jednu prezentaciju novih proizvoda

Apple održao još jednu prezentaciju novih proizvoda

iPad Air 2, iPad mini 3, ali i novi iMac


Fotografija: Buro247.ru

Mjesec dana nakon otkrivanja novog iPhonea, Apple je predstavio još tri novosti: iPad Air 2, iPad mini 3 i novi iMac s Retina ekranom

Sjedište Applea u gradu Cupertino još je jednom ugostilo mnogobrojne goste željne novih tehnologija. Prvo je napravljen pregled rasta prodaje od prezentacije iPhonea 6 i iPhonea 6 Plus, a zatim su se prezenteri posvetili onome zbog čega su brojni novinari i došli - novim modelima iPad Air 2, iPad mini 3 i iMac. iPad Air 2 još je tanji od prethodnika i sada je sa svojih 6,1 milimetara najtanji tablet na svijetu. Ima novi procesor A8X, baterija mu radi do 10 sati i početna cijena mu je 499 dolara. iPad mini 3 naprednija je verzija svog umanjenog prethodnika i cjenovno je dostupniji - 399 dolara.

Najjači Appleov proizvod ove prezentacije je novi iMac s Retina ekranom rezolucije 5120 x 2880 piksela. Ekran veličine 27 inča s kristalno čistim bojama odmah je oduševio sve prisutne. No, i cjenovno je u skladu sa svojim karakteristikama tako da će svi koji žele za njega morati izdvojiti 2499 dolara.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

više