Search

Apple održao još jednu prezentaciju novih proizvoda

Apple održao još jednu prezentaciju novih proizvoda

iPad Air 2, iPad mini 3, ali i novi iMac


Image: Buro247.ru

Mjesec dana nakon otkrivanja novog iPhonea, Apple je predstavio još tri novosti: iPad Air 2, iPad mini 3 i novi iMac s Retina ekranom

Sjedište Applea u gradu Cupertino još je jednom ugostilo mnogobrojne goste željne novih tehnologija. Prvo je napravljen pregled rasta prodaje od prezentacije iPhonea 6 i iPhonea 6 Plus, a zatim su se prezenteri posvetili onome zbog čega su brojni novinari i došli - novim modelima iPad Air 2, iPad mini 3 i iMac. iPad Air 2 još je tanji od prethodnika i sada je sa svojih 6,1 milimetara najtanji tablet na svijetu. Ima novi procesor A8X, baterija mu radi do 10 sati i početna cijena mu je 499 dolara. iPad mini 3 naprednija je verzija svog umanjenog prethodnika i cjenovno je dostupniji - 399 dolara.

Apple održao još jednu prezentaciju novih proizvoda (фото 1)

Apple održao još jednu prezentaciju novih proizvoda (фото 2)

Najjači Appleov proizvod ove prezentacije je novi iMac s Retina ekranom rezolucije 5120 x 2880 piksela. Ekran veličine 27 inča s kristalno čistim bojama odmah je oduševio sve prisutne. No, i cjenovno je u skladu sa svojim karakteristikama tako da će svi koji žele za njega morati izdvojiti 2499 dolara.

Apple održao još jednu prezentaciju novih proizvoda (фото 3)Apple održao još jednu prezentaciju novih proizvoda (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više