Search

Apple ponovno iznenađuje, otvorili su trgovinu koja izgleda spektakularno

Apple ponovno iznenađuje, otvorili su trgovinu koja izgleda spektakularno

Nalazi se u New Yorku

Tekst: L.L.

Image: Apple,
Arch Daily

Da je Apple brend koji neprestano iznenađuje inovacijama, već smo navikli. No priznajemo, izgled njihove renovirane trgovine na Petoj aveniji u New Yorku još nas je jednom i više nego pozitivno iznenadio. U suradnji s arhitektonskim studijem Foster + Partners, kreirali su prostor koji je funkcionalan, uređen s ukusom, a u isto vrijeme nevjerojatno ugodan za svakog posjetitelja.

 

Posebnu pažnju usmjerili su na redizajn njihove prepoznatljive staklene kocke koja se nalazi u samom središtu njujorške Apple rezidencije i prva je stvar koju kupci mogu vidjeti pri dolasku u trgovinu. Unutrašnjost je pak uređena minimalistički te su joj dodani elementi poput zelenila, zanimljivih fontana i kamenih sjedala na koje kupci mogu sjesti i odmoriti, pa i isprobati svoje nove uređaje

Posebno nam se sviđaju ogromne fotelje s efektom zrcala na kojima se ocrtava cijeli grad, nazvali su ih "Skylines" i također su stvoreni kako bi se kupci osjećali maksimalno opušteno. Pametan je potez i ugradnja svjetla koje stvaraju svjetlost nalik onoj prirodnoj te, dodaju iz studija, gotovo da brišu razliku između vanjskog i unutrašnjeg svijeta.

U trgovinu se ulazi pomoću lifta ili genijalnih kružnih stepenica dok se kroz cijeli prostor provlače metalni detalji koji stvaraju sjajan kontrast zelenilu. Čini se, Apple ne odustaje od ideje stvaranja brenda koji polako ulazi u sve sfere života i baš uvijek oduševi svakim svojim korakom.

Apple ponovno iznenađuje, otvorili su trgovinu koja izgleda spektakularno (фото 1)

 

Apple ponovno iznenađuje, otvorili su trgovinu koja izgleda spektakularno (фото 2)

 

Apple ponovno iznenađuje, otvorili su trgovinu koja izgleda spektakularno (фото 3)

 

Apple ponovno iznenađuje, otvorili su trgovinu koja izgleda spektakularno (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više