Search

Apple predstavio novi uređaj, po prvi put gledatelji iz cijelog svijeta pratili su lansiranje

Apple predstavio novi uređaj, po prvi put gledatelji iz cijelog svijeta pratili su lansiranje

Čak nekoliko novih proizvoda

Tekst: L.L.


Image: Unsplash

Najpoznatiji mobitel na svijetu dobio je svoju novu verziju, a da je Apple otišao korak dalje te čitavu stvar učinio još malo značajnijom, dokaz je i predstavljanje novog modela iPhonea putem prvog prijenosa uživo koji su gledatelji iz cijelog svijeta mogli pratiti na YouTube kanalu.

Predstavljanje novih modela ekskluzivan je događaj kojem pristup imaju samo odabrani, a ovim se korakom Apple ograđuje od ekskluzivnosti i baš svima na svijetu daje mogućnost sudjelovanja u velikom otkrivenju. Riječ je o uređaju iPhone 11, a do nedavno o istom se znalo tek kako će imati 128 gb memorije te još bolju i kvalitetniju 3D time-of-fligth kameru.

Ovo nije prvi takav pothvat iz Applea pa su tako prošle godine svoj događaj predstavljanja novog uređaja u potpunosti prenosili putem Twittera. Osim iPhone 11 modela, tim Applea pod vodstvom Tima Cooka, predstavio je i druga dva modela – iPhone 11R i iPhone 11Max, ali i čitav niz novih pogodnosti za korisnike Apple uređaja. Predstavljanje je održano 10. rujna i baš svi zainteresirani mogli su se priključiti prijenosu uživo i među prvima na svijetu otkriti što to Apple novog donosi na tehnološku scenu.

Pa, što nam to točno novi model iPhone mobitela donosi? Osim kvalitetnijeg zvuka i dvostruke, širokoutne kamere, tu je još i mogućnost korištenja noćnog rada te dulje trajanje baterije. Novi iPhone, najavljeno je, 12% je brži od svojih prethodnika zbog ugrađenog procesora koji je već sada prozvan najbržim u povijesti mobitela. Cijena iPhone 11 uređaja za sada iznosi 699 dolara. Druga dva modela, iPhone 11R i iPhone 11Max, nadograđena su pak s trostrukom kamerom, matiranom staklenom površinom te još dužim trajanjem baterije.

Osim mobilnih uređaja, predstavljen je i novi sustav Apple Arcade, usluga dostupna u App Storeu od 19. rujna putem koje će korisnici moći koristiti velik broj igara, a pretplata na istu koštat će 4,99 dolara, uz mjesec dana besplatnog probnog razdoblja. Tu je i Apple Tv+, koja će biti dostupna u više od 100 zemalja svijeta, te dva nova uređaja, iPad 10.2" i Apple Watch Series 5.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više