Traži

Doznali smo još neke zanimljive detalje o dugo očekivanom iPhoneu 8

Doznali smo još neke zanimljive detalje o dugo očekivanom iPhoneu 8

Gdje je zapravo nestala "home" tipka?


Sudeći prema Bloombergovim "insajderima" Apple planira itekako promijeniti način na koji će ljudi koristiti nadolazeći iPhone 8

Cijenjeni Bloomberg objavio je vizuale novog i dugo očekivanog iPhonea 8, a čini se kako je riječ o konačno stvarnom izgledu pametnog telefona koji će biti predstavljen 12. rujna. Njihovi insajderi doznali su i još neke sočne detalje, a sve ide u tom smjeru kako Apple itekako planira promijeniti način na koji će se njihov telefon zapravo koristiti. Za početak, nagađanja da iPhone 8 neće imati "home" tipku, odnosno da će sve zapravo biti ekran je sve izglednije, a spomenuta tipka trebala bi biti zamijenjena opcijom upravljanja - gestama korisnika. Naime, na dnu telefona trebala bi se tako nalaziti softverska traka koju će korisnici moći povući prema sredini kako bi otključali svoj uređaj. A kada korisnik bude unutar neke aplikacije, slična će gesta omogućiti obavljanje više zadataka odjednom. Uz to, i sučelje za multitasking je promijenjeno pa će se po njemu sada korisnici moći kretati micanjem prsta.

Doznali smo još neke zanimljive detalje o dugo očekivanom iPhoneu 8 (фото 1)

Insajderi naglašavaju kako će u novom modelu ekran biti viši, odnosno da će površina biti veća, da će aplikacije biti smještene u čak šest stupaca. Inače, Apple planira predstaviti tri nova modela iPhonea (jedan koji je potpuno redizajniran i dva ažurirana modela sadašnjih iPhonea 7 i iPhonea 7 Plus modela), a sve spomenute novotarije bit  će implementirane u onu najskuplju (oko 999 dolara), najnoviju verziju. Spomenimo i kako će novi ekran imati zaobljene rubove, kamera i senzor za prepoznavanje lica trebali bi se nalaziti u jednom malom otvoru pri samom vrhu telefona, a sama tipka za paljenje i gašenje uređaja bit će puno duža u odnosu na dosadašnju.

Zanimljivo je i kako uobičajene informacije, točnije ikonice o stanju baterije, signalu, WiFi-ju… neće više biti pozicionirane na standardnoj traci gore, nego će biti raspoređene s lijeve i desne strane ekrana, a njihova pozicija će ovisiti o aktivnim aplikacijama korisnika. Inače, na konferenciji 12. rujna iPhone će biti najvažniji točnije njegovo predstavljanje, ali ne i jedini proizvod koji će Tim Cook i ekipa lansirati. Naime, možemo očekivati i treću generaciju Appleova sata koja će imati podršku za LTE tako da će se moći koristiti odvojeno od iPhonea te vjerojatno i novi model Apple TV-a koji će moći reproducirati 4K sadržaj. Brojimo sitno do predstavljanja koje ćemo kao i sve godine do sada popratiti i kada ćemo vam sve na dugo i na široko prezentirati.

 

Doznali smo još neke zanimljive detalje o dugo očekivanom iPhoneu 8 (фото 2)

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor