Traži

5 gadgeta koji su nas osvojili u prošloj godini čija popularnost sada samo raste

5 gadgeta koji su nas osvojili u prošloj godini čija popularnost sada samo raste

Najviše su se prodavali u 2018.


Fotografija: buro247.mn

Ako ste tech freak onda će vas ovo sigurno zanimati. Prošlu godinu u domeni tehnologije obilježilo je niz gadgeta, ali onih za široke mase. Mi smo istražili koji su se od njih najviše kupovali, a čija će popularnost u 2019. godini samo dalje rasti. O kojima je točno riječ, koje su im prednosti i zanimljivosti te koja im je cijena donosimo detaljno u nastavku... 

Google Home Hub

5 gadgeta koji su nas osvojili u prošloj godini čija popularnost sada samo raste (фото 1)

Iza naziva Home Hub krije se pametni zvučnik s poprilično velikim zaslonom. Iako je dijagonala zaslona 7“ te je ujedno i osjetljiv na dodir, Home Hub nipošto nije tablet. Naime, korisnici neće moći instalirati dodatne aplikacije već će zaslon služiti samo za vizualni prikaz informacija dobivenih od strane Google Assistanta. Isto tako, Home Hub nema vlastitu kameru, ali podržava uparivanje s vanjskim kamerama. No, na njemu možete gledati YouTube videa te pretraživati Google Photos. Dolazi u raznim verzijama boja: bijeloj, crnoj, ružičastoj i plavoj, a cijena mu je 99 dolara. 

Apple Watch Series 4

5 gadgeta koji su nas osvojili u prošloj godini čija popularnost sada samo raste (фото 2)

Apple Watch Series 4 proglašen je najboljim pametnim satom na svijetu prošle godine. U ovoj verziji 4 sve je novo, redizajnirano i ponovno projektirano kako bi korisnici ostali još aktivniji, zdraviji i povezaniji. U pitanju je i najveći zaslon za Apple Watch dosad, a tu je i novi električni senzor otkucaja srca. Dolazi naravno u dvije veličine, onoj od 40 mm i onoj od 44 mm te tri nijanse. Cijena osnovnog modela je 3599 kuna. 

Oculus Go

5 gadgeta koji su nas osvojili u prošloj godini čija popularnost sada samo raste (фото 3)

Oculus Go jedan je od najpovoljnijih VR headseta na tržištu. Odlično su napravljene, odlično stoje na glavi, lako ih je koristiti i imaju ogroman broj igara koje možete na njima igrati. Osim igara, možete iskusiti i neke druge stvari s njima što im daje posebnu čar. Namijenjen je prije svega širokim masama. Oculus Go koštat će vas oko 200 dolara što je prihvatljiva cijena za ovako kvalitetan VR headset

Amazon Kindle Paperwhite

5 gadgeta koji su nas osvojili u prošloj godini čija popularnost sada samo raste (фото 4)

Amazon je u prošloj godini predstavio novu inačicu čitača elektroničkih knjiga Kindle Paperwhite koja donosi otpornost na utjecaje vode, 8 GB interne memorije te manju težinu i debljinu u odnosu na prethodnike. Kao i prethodni model i ovaj Kindle Paperwhite donosi LED osvjetljenje za čitanje pri slabijim uvjetima osvjetljenja, a postoji i novo korisničko sučelje koje uključuje i redizajnirani početni zaslon. Cijena mu je oko 130 eura. 

DJI Osmo Pocket

5 gadgeta koji su nas osvojili u prošloj godini čija popularnost sada samo raste (фото 5)

Riječ je o malenoj ručnoj kameri s 1/2,3-inčnim senzorom i otvorom blende f/2.0 koja u samo nekoliko sekundi snima 4K video filmove, uz mehaničku, optičku i elektroničku stabilizaciju slike. Fotografije se s DJI Osmo Pocket snimaju u 12 megapiksela uz veličinu piksela od 1,55 μm. DJI Osmo Pocket teži 116 grama, 4K video snima u 60 sličica u sekundi (uz dva mikrofona, a moguće je koristiti i eksterni mikrofon), a baterija traje do 140 minuta (puni se za 73 minute). Na kućištu uređaja DJI Osmo Pocket nalazi se i manji ekran u boj. Uz Bluetooth i wireless moguće je DJI Osmo Pocket spojiti na pametni telefon te daljinski upravljati snimanjem. Cijena mu je oko 350 dolara. 

Napišite komentar