Traži

Horizn One naziv je prvog svemirskog kofera i čini se kako bismo ubrzo na ljetovanje mogli na Mars

Horizn One naziv je prvog svemirskog kofera i čini se kako bismo ubrzo na ljetovanje mogli na Mars

Svemirski turizam realniji je nego što mislimo, berlinski brend upravo je dizajnirao kofer za jedno takvo putovanje

Tekst: L.L.


Fotografija: Horizn Studios

Suradnja između berlinskog brenda Horizn Studios i najmlađe astronautkinje na svijetu Alysse Carson, rezultirala je genijalnim novim izumom – koferom za svemirski turizam Horizn One. Pametna prtljaga, napravljena od posebnih materijala, tako će biti idealan odabir odlučite li se idući godišnji odmor provesti, primjerice, na Marsu.

Svemirska prtljaga nastala je povodom 50 godišnjice polijetanja Apola 11 u svemir i, ako pitate nas, na divan način obilježila jedno i započela novo razdoblje u istraživanju novih prostranstava. Također, kreiranje ovakvog proizvoda, rekli su u brenda Horizn Studios, odgovor je na sve više upita o svemirskom turizmu, a koji i nije toliko nemoguć u budućnosti. Naime, brojne kompanije već istražuju mogućnost, primjerice, ljetovanja u svemiru. Tako se jedna kompanija iz Teksasa zabavlja mogućnošću gradnje luksuznog svemirskog hotela dok je druga ideja na koju smo naišli mogućnost putovanja u svemir u privatnoj raketi.

Horizn One naziv je prvog svemirskog kofera i čini se kako bismo ubrzo na ljetovanje mogli na Mars (фото 1)

"Horizn One je prvi kofer za putovanje u svemir koje je, vjerovali ili ne, bliže nego što mislimo. Pitali smo se kakav bi to kofer trebao biti kako bi izdržao uvjete u svemiru i koje bi sve funkcije trebao imati i tako je nastao ovaj, prvi i jedini primjerak ovakve vrste u svijetu", rekli su iz Horizn Studiosa.

Alyssa Carson sa svojih 18 godina mogla bi postati prva osoba koja će kročiti na Mars, a ujedno je i najmlađa astronautkinja koju je NASA prihvatila u svoju akademiju. U jednom je intervjuu izjavila kako je njezina generacija najbliže putovanju u svemir nego bilo koja prije te kako je sanjala da postane astronautkinja od svoje treće godine, a sada joj se napokon snovi bliže ostvarenju. Upravo zato, prihvatila je ponudu sudjelovanja na projektu izrade Horizn One kofera.

“Svidio mi se rad na projektu i smatram da bi mogao inspirirati nadolazeće generacije putnika da pomaknu svoje granice”, rekla je Carson i upravo su njezine ranije izjave i pojavljivanja u medijima bila jedan od razloga zašto je berlinski studio krenuo u ovaj projekt, a u velikoj mjeri pomogla su i m i njezina saznanja o svemirskim uvjetima.

Horizn One naziv je prvog svemirskog kofera i čini se kako bismo ubrzo na ljetovanje mogli na Mars (фото 2)

Primjerak kofera koji su na kraju zajedničkim snagama stvorili je čvrst, izdržljiv, napravljen od posebnih materijala i primjeren svemirskim uvjetima, pa je samim time i nevjerojatno lagan za nošenje. U unutrašnjost kofera ugrađen je pametni zaslon koji putniku omogućuje povezivanje s kontaktima na zemlji, a sam kofer se otvara na otisak prsta. Također, na kofer je ugrađena i elektromagnetska baza kako bi se mogao pričvrstiti za površine prostora u kojem se nalazi. Osim što je multifunkcionalan, kofer izgleda jednostavno, minimalistički i moderno u, očekivano, svemirskim razmjerima.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar