Search

I Peter Lindbergh isprobao aplikaciju hrvatskih kreativaca

I Peter Lindbergh isprobao aplikaciju hrvatskih kreativaca

Napredna aplikacija Fojo za pametne telefone

Image: PR

Od fotografije na telefonu do fotografije na papiru

Grupa kreativaca i fotografskih entuzijasta iz Zagreba osmislila je naprednu aplikaciju Fojo za pametne telefone, a sve ljubitelje fotografije ostavit će bez daha. Da sve ne ostane samo na digitaliji, uz Fojo dolazi i Enfojer - aparat za uvećavanje, odnosno, proizvod s kojim možete razvijati fotografije s telefona u crno-bijeloj tehnici.

I Peter Lindbergh isprobao aplikaciju hrvatskih kreativaca (фото 1)

Fojo je aplikacija za vašu kameru s kojom možete lagano mijenjati način rada iz jednostavnog u napredniji, kako bi zadovoljile sve potrebe korisnika. Noviteti koji čine ovu aplikaciju drugačijom od svih ostalih su ručno namještanje fokusa i ekspozicije, histogram, balans bijele boje, oštrine te još mnogo toga.

I Peter Lindbergh isprobao aplikaciju hrvatskih kreativaca (фото 2)

Drugi dio ove priče posvećen je razvijanju fotografija s telefona. To nikako ne bi bilo moguće bez Enfojera - prijenosnog aparata za uvećavanje. Stvar je vrlo jednostavna. Pokrenete Fojo aplikaciju na svom telefonu, odaberete fotografiju koju želite razviti, stavite telefon u aparat, ugasite svijetlo (dozvoljeno je samo crveno), te postavite papir na svoje mjesto. Nastavak procesa u kojem započinje magični dio je zvuk pucketanja prsta s kojim se pali svijetlo u aparatu i osvjetljuje papir, a nakon prestanka osvjetljenja ubacujete ga u specijalizirane fotografske tekućine uz pomoć kojih se fotografija pojavljuje na papiru. Priliku da isprobaju ovu originalnu aplikaciju te uživo dožive proces razvijanja fotografija u tamnoj komori imali su i slavni zagrebački gost posljednjih dana - Peter Lindbergh u Hrvatskom domu likovnih umjetnika u sklopu svoje zagrebačke izložbe.

I Peter Lindbergh isprobao aplikaciju hrvatskih kreativaca (фото 3)
Fojo aplikacija dostupna je besplatno u App Storeu, a aparat Enfojer kreće u svjetsku distribuciju u travnju ove godine. Više informacija potražite ovdje.

I Peter Lindbergh isprobao aplikaciju hrvatskih kreativaca (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više