Search

Imamo popis aplikacija koje će vas baš uvijek držati motiviranima

Imamo popis aplikacija koje će vas baš uvijek držati motiviranima

Odabrali smo 5 najzanimljivijih

Tekst: L.L.


Image: Imaxtree

Bez obzira jeste li u posljednje vrijeme krenuli s vježbanjem, zdravijom prehranom, posvetili se hobijima koje volite ili jednostavno napokon počeli ostvarivati planove koje ste do sad uporno ostavljali za sutra, uvijek postoji onaj trenutak kada na sve to naprosto zaboravite i dan odlučite provesti gledajući serije ili obavljajući one poslove koji se nekako, unatoč tome što vas ne usrećuju na način na koji biste to voljeli, ipak uvijek nađu na vrhu liste prioriteta. Upravo zato, pronašli smo pet aplikacija koje bi vam mogle pomoći da na prvo mjesto postavite ciljeve koji vas vesele i koje želite dostići te da se istih zaista i držite, dulje od samo nekoliko dana.

Imamo popis aplikacija koje će vas baš uvijek držati motiviranima (фото 1)

Be Focused

Možda ste već čuli za tehniku obavljanja poslova koja ih dijeli na kraće vremenske intervale, a koji vam zatim stvaraju pozitivan osjećaj o količini obavljenog posla u zadanom vremenskom roku. Ova aplikacija pomoći će vam da upravo taj posao podijelite na 25 minuta, a u međuvremenu će vam dopustiti pauze u trajanju od jedne minute. Odlična je za obavljanje poslova po kući, kod pronalaska vremena za čitanje, a one zadatke koje inače ne volite obavljati učinit će zabavnijima i stvoriti prividno kraće vrijeme trajanja istih. Aplikacija je besplatna, a preuzeti je mogu korisnici iOS-a i Androida.

iWish

Još jedna besplatna aplikacija koja bi vam mogla pomoći u ostvarivanju zacrtanih ciljeva nosi naziv iWish i idealna je za one koji vole voditi bilješke o zadacima koje tek trebaju ispuniti ili su ih već ispunili. Pomoću iWish aplikacije možete kreirati vlastitu listu želja i ciljeva, bilježiti ih, spremati ideje i stvarati planove na područjima kao što su sport, wellness i posao.

Sanity & Self

Aplikacija Sanity & Self nešto je poput podcasta, psihoterapeuta i dnevnika u jednom. Korisniku omogućuje preslušavanje gotovo tisuću audio zapisa s različitih tematskih područja s kojima često i sami vodimo bitke, a koristiti se može i za zapisivanje vlastitih želja, planova, strahova i ambicija. Također, uz naknadu od 9,99 američkih dolara, dostupno je i kontaktiranje stručnjaka te otključavanje novih mogućnosti koje će vam pomoći da se na lakši način nosite sa svakodnevnim pitanjima i problemima.

I Am

Treba li vam pak ponekad tek koja lijepa riječ kako bi se sve stvari ponovno posložile na svoje mjesto, dobar odabir bit će aplikacija I Am. Jednostavna je za korištenje, a na dnevnoj ili tjednoj bazi šalje vam poruke ohrabrenja. Iako zvuči pomalo sladunjavo, ponekad je rečenica ohrabrenja zapravo sve što vam treba da biste nastavili sa svakodnevnim aktivnostima. Tu na scenu nastupa upravo ova, potpuno besplatna aplikacija. Odlična stvar je i činjenica da poruke ohrabrenja možete namjestiti prema tematici, a kada ih dobijete, one će se na vašem ekranu prikazati u formi poruka.

Forest

Jedna od zanimljivih aplikacija pomoći će vam da, pomalo ironično, provedete više vremena bez mobilnog uređaja u rukama. Aplikacija Forest osmišljena je tako da prije nego što prestanete koristiti mobitel, unutar aplikacije posadite drvo. Što dulje ne uključujete mobitel, drvo sve više raste, a uključivanjem mobitela, ono umire. Nekorištenjem mobitela na dulje vrijeme korisnik zapravo gradi šumu, a aplikacija mu daje mogućnost otključavanja posebnih nagrada koje zatim otvaraju mogućnost virtualnog sađenja čak 30 novih vrsta drveća. Ova aplikacija posebno bi se mogla svidjeti ljubiteljima bilja u stvarnom svijetu te ih natjerati da vrijeme koje bi proveli na mobitelu, primjerice, iskoriste za brigu o stvarnom bilju u vlastitom domu. Također, pomoću ove aplikacije možete se povezati i s prijateljima te zajednički stvarati svoju, na mnogo načina, oslobađajuću virtualnu šumu. Aplikacija je besplatna.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više