Search

Instagram konačno objavio rat fejk pratiteljima i lajkovima

Instagram konačno objavio rat fejk pratiteljima i lajkovima


Image: Buro arhiva

Ako ste vi jedni od onih koji su odlučili ići linijom manjeg otpora kada govorimo o Instagram pratiteljima, komentarima i lajkovima, bolje da sjednete jer loše vam se piše. Naime, ova najpopularnija društvena mreža odlučila je o tome konačno javno progovoriti i stati na kraj, odnosno proglasiti rat automatiziranim aplikacijama koje ljudi koriste za ostavljanje fake komentara, praćenje korisnika ili pak udjeljivanja lajkova. Kada ih zapratite natrag, oni čudom nestaju. 

Umjetne su to metode kojima se većina koristi ne bi li povećali svoje Instagram brojke. Pa, ako ste se ikad susreli sa situacijom da je neki upravo pokrenuti profil danas bio u fazi od tek 300 pratitelja, a sutradan već 30.000, sve vam je jasno - pratitelji nisu došli organski nego su po kratkom postupku kupljeni i lažni su, što je u konačnici dvosjekli mač za korisnika koji od njih neće imati baš nikakve koristi.

Instagram konačno objavio rat fejk pratiteljima i lajkovima (фото 1)

E pa Instagram je sada konačno objavio rat tim lažnim profilima, točnije aplikacijama uz pomoć kojih to možete elegantno izvesti ako imate novaca, i kreću s njihovom eliminacijom. Pa, ako vidite da se broj pratitelja vama ili nekome znatno smanjio, jasno je da se očigledno radilo o lažnim profilima, odnosno da su se ti korisnici služili nedopuštenim tehnikama operiranja na ovoj društvenoj mreži. Iako Instagram ovo periodično radi još od 2014. godine, sada su ovu tehniku zlorabljivanja odlučili intenzivirati. Isto tako, svima onima koji su pak random pogođeni djelovanjem spammera bit će poslano upozorenje u kojem stoji kako bi trebali što prije promijeniti svoju lozinku.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više