Search

Iris Androšević Pinjuh otkriva svoje najdraže aplikacije

Iris Androšević Pinjuh otkriva svoje najdraže aplikacije

Preuzmite ih na Nokia Lumia 1020 telefonu

Urednik: BURO.


Image: John Pavlish

Ispuštate li svoj smartphone iz ruku tijekom dana?

Ispuštate li ikako tijekom dana svoj smartphone iz vida? Pitanje je retoričko jer nam je svima jasno da je to vrlo teško s obzirom na sve mogućnosti koje nam danas mobiteli pružaju. Osim osnovne funkcije obavljanja telefonskog poziva bilo kada i bilo gdje, danas nam služe za mnogo više. Fotoaparat koji je integriran koristimo svakodnevno, a Internet komunikaciju mailovima, Facebookom, Twitterom, Viberom, WhatsAppom i slično, neću ni spominjati jer to su aplikacije koje danas rijetko kome nisu poznate.

Voljela bih podijeliti s vama neke koje sam ja otkrila u svom Windows Nokia Storeu i koje su me jako zainteresirale.

Iris

Instagram
Instagram je moja omiljena aplikacija kojom u nedostatku slobodnog vremena ipak mogu na brzinu vidjeti što ima novo u životima mojih bližnjih, a i onih kojima želim biti blizu. Vrlo mi je zanimljivo što sam putem Instagrama informirana o interijeru, stilu života i ljepoti. Danas više ne trošim novac na skupe svjetske magazine jer mi je želja apsolutno zadovoljena pogledom na aplikaciju u mojoj Nokiji Lumiji 1020. Vrlo malo vremena mi oduzme pretraga dnevnih aktivnosti meni zanimljivih profila, a i vrlo jednostavno mogu objaviti i highlight svoga dana. Nekad je to moja obitelj, druženja, prijatelji, nekada neka misao koju želim podijeliti, a nekad samo nešto što mi je tog dana privuklo pažnju.

Iris

Vogue
Dnevne vijesti, poznate osobe i zabave s najvrućih destinacija u svijetu možete pronaći upravo ovdje. Tko ne voli Vogue? Najbolje odjevene osobe tjedna, modna događanja, intervjui, backstage svjetskih modnih revija i to direktno na mom dlanu uređeno od strane najvećih urednika mode u svijetu, Vogue urednika. Vogue je modni magazin o kojem ne treba previše pisati, on je sinonim za glamur i sofisticiranost i bez premca je modna Biblija koja je iskrojila svaki svjetski trend. Nudi jedinstvenu perspektivu o idejama, umjetnosti, fotografijama, talentima i osobama koje oblikuju naše društvo.
Samo ponekad poželim kupiti poneki broj, tek toliko da zadovoljim svoju staru naviku da mi budu dio dekora u dnevnom boravku. Inspiraciju i sve ostale novitete danas tražim upravo putem Interneta.

Iris

Houzz (unofficial)
Houzz je moja omiljena aplikacija koja zadovoljava moju konstantnu glad za novim idejama u interijerima. Interijeri su moja druga velika slabost. Naprosto sam ovisna o pogledu i uživanju u harmoničnim, toplim i lijepim interijerima. Houzz je aplikacija koja, osim što ima najbolji i najjednostavniji pregled po kategorijama prostora koji vas zanimaju, ima i online platformu za renovaciju i dizajn. Fotografije prije i poslije naprosto su zadivljujuće. Sigurna sam da pogledom na Houzz, ma koliko god bili zadovoljni svojim domom, uvijek dobijete neku novu inspiraciju i želju za promjenom, a vjerujte mi... Promjena nije nužno tisućama kuna daleko!

Iris

Thumba Photo Editor
Thumba Photo Editor je jedna od aplikacija koju smatram korisnom u kombinaciji s fantastičnom kamerom od 51 megapixela koju imam na svom smartphoneu Nokiji Lumiji 1020. Naime, Thumba je aplikacija za uređenje fotografija i uz Thumbu nije teško postati profesionalni fotograf. Vrlo je jednostavna za upotrebu i moje fotografije postaju spektakularne uz samo par dodira prstom. Tko kaže da ne voli Photoshop?
Kao i mnoge fotografske aplikacije na tržištu i Thumba Photo Editor je opremljen osnovnim radnim alatom, ali uz neke specifične mogućnosti jer broji više od 70 različitih visokokvalitetnih korekcija i efekata. Može modificirati fotografiju s operacijama kao što su rotiranje, crop, promjena veličine fotografije, korigiranje crvenih očiju, micanja određenih dijelova s fotografije i sl. Podešavanja omogućuju korisnicima da prilagode fotografije pomoću kontrasta i korekcije boja, svjetline, saturacije, ambijenta, kontrasta, sjene, te kontrole topline. Što se tiče kreativnih poboljšanja fotografije, na raspolaganju vam stoje razni filteri od kojih mogu izdvojiti moje omiljene: sepia, vintage filmovi iz 60-tih ili 70-tih i klasična crno-bijela tehnika. Kada fotografiju uredite možete je odmah uokviriti u jedan od dostupnih okvira, a zatim direktno podijeliti sa svojim Facebook prijateljima ili obitelji.

Svoju Nokiju Lumiju 1020 ne ispuštam iz ruku, a vi?

Related articles

Buro 24/7 Selection

više