Search

Isprintana je najveća 3D instalacija, riječ je o pravoj zgradi koja ostavlja bez daha

Isprintana je najveća 3D instalacija, riječ je o pravoj zgradi koja ostavlja bez daha

Genijalno!

Tekst: L.L.


Image: Apis Cor

Da tehnologija svakim danom napreduje sve više uvjerili smo se već nebrojeno mnogo puta, no zgrada isprintana pomoću 3D printera nešto je sasvim drugačije. Znali smo, naime, da se printati mogu tek manji svakodnevni i ukrasni predmeti te nas je čitava zgrada napravljena ovom metodom poprilično iznenadila.

Na ovu genijalnu ideju došla je tvrtka Apis Cor, koja se i inače bavi robotikom, a zatim su pomoću posebnog materijala koji su dodali svojim printerima kreirali zgradu visoku gotovo 10 metara čija površina pak iznosi oko 640 metara kvadratnih. Zgradu su kreirali za tvrtku Dubai Municipality sa sjedištem u Dubaiju.

Printanje je odrađeno na otvorenom prostoru, a time je ekipa koja iza čitavog projekta stoji još jednom dokazala kako je 3D printanje budućnost kojoj se trebamo okrenuti te kako se isto bez ikakvih problema može obaviti u najrazličitijim okolnostima.

Pomoću 3D printera napravljeni su gotovo svi dijelovi zgrade osim prozora i krova koji su pak dodani nakon što je printanje dovršeno. Cijeli projekt izgleda poprilično impresivno, a iz tvrtke Apis Cor najavili su kako razmišljaju i o ovakvom načinu gradnje kuća diljem Amerike te su se prijavili čak i na NASA-in natječaj za izgradnju rezidencije na Marsu. Mi smo oduševljeni!

Isprintana je najveća 3D instalacija, riječ je o pravoj zgradi koja ostavlja bez daha (фото 1)

 

Isprintana je najveća 3D instalacija, riječ je o pravoj zgradi koja ostavlja bez daha (фото 2)

 

Isprintana je najveća 3D instalacija, riječ je o pravoj zgradi koja ostavlja bez daha (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više