Traži

Izgleda li ovako budućnost digitalnih medija?

Izgleda li ovako budućnost digitalnih medija?

Nostalgija dizajnera iz studija Ozenge dovela do novog izuma


Fotografija: qleek.me

Qleek je inovativan izum studija Ozenge koji uz pomoć malih drvenih heksagona pretače sve vaše digitalne podatke u konkretan medij

Svaki individualni drveni heksagonalni blok prepoznaje se po zajedničkom imenu Tapp. Na njih možete postaviti svoj najdraži digitalni sadržaj, bez obzira radi li se o glazbi, filmovima, fotografijama i slično. "Tappovi" postaju fizički medij za sve vaše digitalne informacije, upakiran u odličan i privlačan dizajn. Svaki Tapp se pojedinačno koristi na posebnom playeru predviđenom za njih, a player bežično komunicira s USB-om u vašem kompjuteru.

Qleek

Ideja dizajnera bila je potaknuta nostalgijom nestajanja svih onih medija koje smo voljeli skupljati, a koji su polako postali prošlost dolaskom svih digitalnih tehnologija. Više ne snimamo mikseve na kazete, ne snimamo najdraže filmove na videokazete ili DVD-ove, rijetki skupljaju ploče i izrađuju svoje fotografije kako bi ih složili u albume. Ovim putem ta bi tradicija bila obnovljena, ali na suvremen način sa svim tehnologijama danas dostupnima. 

Qleek

Svaki Tapp može se personalizirati ovisno o sadržaju te tako ne bi postojala dva ista drvena bloka, a u ponudi je i polica uz koju bi sav vaš digitalni materijal dobio privlačno naličje. Projekt je još u stadiju financiranja na stranici indiegogo.com, ali realna je mogućnost da u budućnosti u potpunosti zaživi.

Izgleda li ovako budućnost digitalnih medija? (фото 1)

Izgleda li ovako budućnost digitalnih medija? (фото 2)

Qleek

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor