Search

Izzy – zabavna tipkovnica s hrvatskim potpisom

Izzy – zabavna tipkovnica s hrvatskim potpisom

Zabavna i zarazna!


Image: Izzy

Pametan dizajn tipkovnice s hrvatskim potpisom koji će promijeniti način pisanja poruka

Život bez pametnog telefona u današnje je vrijeme zaista nemoguć. Nažalost, postali smo robovi moderne tehnologije te svi aspekti našeg života ovise uvelike o korištenju pametnih telefona i korisnih aplikacija. Različite platforme, preko kojih se povezujemo s prijateljima putem mobitela, imaju primarnu funkciju. Kako bi vam omogućili lako i brzo slanje poruka te prijenos informacija u kratkom roku, hrvatski tim od dvadeset ljudi, na čelu kojeg se nalazi idejni začetnik Marin Erceg, kreirali su zabavnu tipkovnicu pod nazivom Izzy.

Aplikacija je nova na hrvatskom tržištu, a svjetlo dana ugledala je nedavno u sklopu startup natjecanja. Osmišljena je kao tipkovnica koja pokretima prsta omogućuje ubacivanje emotikona ili samih simbola u razgovor. Kako bismo vam što bliže pojasnili o čemu se radi, zamislite kako po zaslonu crtate simbol u obliku srca te se u tom trenutku pojavljuje odgovarajući emotikon u vašoj poruci. Ako želite nekome dati do znanja koliko ste sretni, ocrtajte luk čiji su rubovi usmjereni prema gore te će se na zaslonu pojaviti popularni smiley.

Ideja je nastala kao odgovor na nepreciznost postojećih tipkovnica, odnosno samom činjenicom da se ubacivanjem emotikona moralo ući u podmeni. Testiranjem na ciljanoj skupini od 15 – 25 godina, došli su do zaključka i rješenja koje omogućuje da se simboli i emotikoni koji se najčešće koriste, umetnu u razgovor i do 50 % brže nego na ostalim tipkovnicama. Aplikacija izgledom podsjeća na klasičnu tipkovnicu qwerty/qwertz, samo što je vizualno nešto veća kako bi se omogućio dizajnerima veći prostor za crtanje. Trenutno postoje kratice za 20 najkorištenijih emotikona. Osim same funkcije, nudi se i 12 besplatnih sučelja tipkovnice, od one klasične pa sve do onih tematskih. Timu mladih kreatora i dizajnera, glavni je cilj prikupljanje korisnika, a trenutno je u planu promocija uživo te će iskoristiti vrijeme festivalskih dana kako bi mlađoj populaciji predstavili svoj proizvod.

Izzy – zabavna tipkovnica s hrvatskim potpisom (фото 1)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više