Search

Kad se tehnologija savršeno uklopi u stambeni prostor

Kad se tehnologija savršeno uklopi u stambeni prostor

Samsung QLED TV

Image: PR

Televizor poput QLED TV prijemnika komplimentira svaki stambeni prostor

Sve što u životu radiš radi sa strašću! Sigurno ste taj savjet čuli nebrojeno puta. Isto bi vam poručio i naš poznati arhitekt Ante Vrban koji je svaki svoj dosadašnji projekt, a bilo ih je nebrojeno mnogo, upravo radio vodeći se vlastitom estetikom i strašću za uređivanjem. Svoj je stan, kaže, uređivao dugo, no znao je što i kako želi pa njegov zagrebački dom odiše luksuzom i jednostavnošću. Tehniku bez koje danas ni jedno kućanstvo ne može, Ante je, objašnjava posebno pomno birao jer je želio da se savršeno uklopi u stambeni prostor. 

Kada je kod kuće, ovaj svjetski poznati arhitekt najčešće se, osim uz dobru knjigu, opušta igrajući igrice ili gledajući neku zanimljivu seriju na svom QLED TV prijemniku te objašnjava: "Ljudi najčešće postave TV prijemnik tako da opterećuje interijer doma. Često je slučaj da je veličina televizora neproporcionalna u odnosu na prostor, što narušava interijer. I na kraju, zbog instalacija i priključaka koji su unaprijed postavljeni interijer se dizajnom prilagođava TV prijemniku, što je po mojem mišljenju potpuno krivo."

Kad se tehnologija savršeno uklopi u stambeni prostor (фото 1)

U njegovom stanu u Zagrebu visoki su prozori koji pružaju mnogo ugodne prirodne svjetlosti. Veliki Samsungov QLED TV prijemnik smjestio je u samo središte dnevnog boravka te je jedini tehnički element oku vidljiv. A tako je jer je, kako kaže Vrban, dizajniran da se savršeno uklapa u moderne i sofisticirane stambene prostore.

"Mjesto s kojeg vanjska svjetlost pada na TV prijemnik nije najbolji izbor za njegovo postavljenje. Refleksije tijekom dana smetaju u gledanju sadržaja na TV-u i nepotrebno naprežu vid. Najčešće se TV postavlja u dnevni boravak, kao najudobniju i najveću sobu, ali u mojim projektima on je u svim sobama, uključujući i kupaonice i kuhinje" rekao je Ante Vrban te dodao: "Televizor je uglavnom centar zabave u prostoru gdje se stanuje te je važno pozicionirati ga tako da ga možete gledati iz više raznih kutova jednako kvalitetno. Za to je izvrstan TV prijemnik zakrivljenog ekrana. Posebno QLED TV prijemnik jer je dizajnerski besprijekoran sa svih strana, uključujući i stražnju stranu uređaja, koja je do sada uvijek bila puna kablova i nerijetko obložena jeftinom plastikom."

Kad se tehnologija savršeno uklopi u stambeni prostor (фото 2)

Dodao je još: "Mene kao arhitekta posebno veseli što napokon na tržištu postoje dodaci za televizor u vidu različitih vrhunski dizajniranih stalaka, pomoću kojih možete u potpunosti izaći u susret klijentima i prilagoditi se njihovom prostoru i ukusu. Također, oduševljava činjenica kako je u današnje vrijeme riješen vječiti problem neurednih kabela oko televizora.  Povezivanjem svih uređaja jednim gotovo prozirnim optičkim kabelom prostor oko TV-a se u potpunosti oslobađa", objasnio je Vrban. Više informacija pronađite na Samsung.com.hr

Related articles

Buro 24/7 Selection

više