Search

Kako do savršenog Instagram Storyja? Iskoristite neki od ovih GIF-ova

Kako do savršenog Instagram Storyja? Iskoristite neki od ovih GIF-ova

Tekst: BURO.


Image: BURO.

Instagram Storyji postali su prava mala alkemija - prvi korak je da zabilježite super trenutak, eventualno obradite boju na fotografiji, osmislite dobar caption i dodate sladak GIF. I sve to da bi postojao zapis od 24 sata na društvenoj mreži. Ali, hej - imali smo i luđe hobije. Prije nekoliko dana kompanija Facebook objavila je vijest da su kupili Giphy, najpopularniji servis za izradu i shareanje GIF-ova, i to za 400 milijuna dolara. Mreže pod Facebook kišobranom kao što su Instagram i WhatsApp već imaju integriranu opciju za korištenje njihove bogate biblioteke. Kako su najavili, od sada će zajedničkim snagama raditi na proširenju ponude GIF-ova, njihovoj kvaliteti (neki korisnici Android uređaja već mogu vidjeti da im više GIF opcija ne smanjuje kvalitetu prikazivanja storyja) i novim načinima za što lakše korištenje. U to ime odlučili smo vam otkriti koji su naši omiljeni. Sve što treba da uradite jeste da u polje za pretragu GIF-ova upišete imena ovih ilustratora i izaberete neku od ponuđenih pokretnih slika.

Emma Darvick

Kako do savršenog Instagram Storyja? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 1)
Kako do savršenog Instagram Storyja? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 2)
Kako do savršenog Instagram Storyja? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 3)

Ilustratorica iz Brooklyna je i suosnivačica kompanije specijalizirane za izradu čestitki Happy Hour + Co. Njezinn stil je vrlo cool i suvremen, a savršeno se igra i estetikom devedesetih godina prošlog stoljeća.

Idealno za: Sve one trenutke kada želite svijetu nešto poručiti, ali kroz crteže koji su na prvi pogled slatki i bezazleni. Na drugi pogled pratitelji će shvatiti da na tom GIF-u zapravo piše "My Pussy My Choice". Preach sister!

Prosa de Cora

Kako do savršenog Instagram Storyja? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 4)
Kako do savršenog Instagram Storyja? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 5)
Kako do savršenog Instagram Storyja? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 6)

Iza projekta Prosa de Cora stoji ilustratorica Malena Flores iz Brazila. Njezin je stil vrlo nježan, ženstven i osvaja na prvu. Najviše voli stvarati kombiniranjem različitih tehnika, rado koristi drvene bojice, tintu, krede, vodene i akrilne boje, pa čak i vez. Sve to je sjajno prevela u digitalni svijet i do sada je surađivala s kompanijama kao što su Google, Vogue Eyewear, Lovatts Media...

Idealno za: Kada 547. put želite na svojem Instagram Storyju spomenuti avokado i roler od žada, ali želite da to ipak svima izgleda neodoljivo.

Julia Veldman C

Kako do savršenog Instagram Storyja? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 7)
Kako do savršenog Instagram Storyja? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 8)
Kako do savršenog Instagram Storyja? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 9)

Tijekom studija na dizajn akademiji u Eindhovenu shvatila je da se želi baviti pokretnim slikama i filmom. Sama je naučila animaciju koristeći papir, tintu i običan skener. Također, radi i kao copywriter te se bavi video produkcijom, do sada je radila zanimljive projekte s medijskim kućama i kompanijama kao što su MTV, KWF, Kankerbestrijding, New York Times i School of Life. Tijekom godina shvatila je da je svijet GIF-ova fascinira i na svoj profil na Giphy platformi konstantno dodaje nove kreacije.

Idealno za: Njezini likovi kao iz crtića složit će se uz baš svaku vašu ideju i viziju. Zapravo, velike šanse su da ste već nekad i koristili njezinu prepoznatljivu plavokosu ženu.

Dinda Puspitasari

Kako do savršenog Instagram Storyja? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 10)
Kako do savršenog Instagram Storyja? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 11)
Kako do savršenog Instagram Storyja? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 12)

Puspitasari je modna ilustratorica iz Jakarte, a njezine GIF kreacije možete pronaći ako upišete "Dindaps". Njezin veseli svijet pun boja razveselit će i najveće cinike među nama. Do sada je radila s velikim svjetskim brendovima kao što su Dior, Louis Vuitton, Fendi, Longchamp, Ted Baker, SKII, L’Occitane... Crteži su toliko slatki da ćete poželjeti da postoje i u real life svijetu - ne brinite se, sve možete kupiti i u trećoj dimenziji i to kao naljepnice.

Idealno za: Kad god mislite da vam je fotka ili video koji želite podijeliti malo bezveze, ovi GIF-ovi će spasiti stvar.

Pip & Cricket

Kako do savršenog Instagram Storyja? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 13)
Kako do savršenog Instagram Storyja? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 14)
Kako do savršenog Instagram Storyja? Iskoristite neki od ovih GIF-ova (фото 15)

Pip & Cricket je zapravo kompanija specijalizirana za izradu pozivnica i čestitki. Osnivačica, dizajnerica Kallie Goetz, odlučila se na pokretanje vlastitog biznisa iz ljubavi prema papiru 2018. godine, a studio je naziv dobio po njezinim mačkama. Iako je slikanje vodenim bojama njezina najveća ljubav, odlično se snalazi u online vodama, pa tako većinu ilustracija možete pronaći na Giphy platformi. Na svojoj stranici nudi i opciju izrade custom ilustracija, pa ako vam se toliko svidi radovi, možete ih i uokviriti.

Idealno za: One dane kada se osjećate romantično i to želite pokazati cijelom svijetu!

Leave a comment

više