Search

Kako je nekada izgledao Zagreb u vrijeme Adventa?

Kako je nekada izgledao Zagreb u vrijeme Adventa?

Nova ruta aplikacije "Zagreb Be There"

BURO.


Image: Blagdanska čestitka iz prve polovice 20. stoljeća (Etnografski muzej Zagreb),
Trg Republike (današnji Trg bana Jelačića) 1958. godine (Hrvatski povijesni muzej)/naslovna

Ovih će blagdana turisti moći obilaziti najzanimljivija zagrebačka adventska događanja uz pomoć pametnih telefona, otkriti do sada nepoznate povijesne adventske fotografije Zagreba i doživjeti blagdansku atmosferu grada putem kratkih videoradova

Turistička zajednica grada Zagreba je u suradnji s agencijama Bruketa&Žinić OM i Brlog osvježila svoju popularnu mobilnu aplikaciju Zagreb Be There s novom rutom Advent Zagreb, prepunom zimskih i blagdanskih poslastica. Riječ je o aplikaciji prvotno lansiranoj ovog ljeta koja posjetiteljima Zagreba predlaže različite tematske puteve za obilazak grada, uz neke manje uobičajene lokacije te uz nagrade. Adventsku rutu obuhvaćaju božićni sajmovi poput onoga središnjeg na zagrebačkoj špici, osvijetljeni Zrinjevac, Jazz na Cvjetnom, spektakularno klizalište na Tomislavcu, zatim Fuliranje, artOmat, a za jedinstven zagrebački doživljaj uvršteno je puštanje Kapuličinih lampiona u nebo.

Kako je nekada izgledao Zagreb u vrijeme Adventa? (фото 1)

Ako se turisti putem svojih mobilnih telefona prijave, odnosno "chekiraju" na većini lokacija, kao nagradu osvajaju Zagreb Be There šalicu, za ispijanje toplih napitaka.

Još je jedna zanimljivost promotivna kampanja adventske rute na društvenim mrežama koja će turistima svakoga dana, poput adventskog kalendara, otkrivati posebno osmišljene blagdanske sadržaje. Uz do sada nepoznate povijesne fotografije Zagreba, u blagdanskom ugođaju objavljivat će se originalni videoradovi kreirani na popularnoj aplikaciji Vine. Riječ je o aplikaciji koju je osmislio jedan od osnivača Twittera, a omogućuje snimanje videa duljine do 6 sekundi i okuplja jednu od najkreativnijih online zajednica na svijetu.

Kako je nekada izgledao Zagreb u vrijeme Adventa? (фото 2)

"Fotografije blagdanskog ugođaja u Zagrebu koje ćemo objavljivati na kanalima društvenih mreža Turističke zajednice pronašli smo u arhivima Hrvatskog povijesnog muzeja i Etnografskog muzeja. Tako ćete moći vidjeti kako su se nekad u Zagrebu kupovale jelke ili kako je izgledala hokejska utakmica na Šalati pedesetih. Advenski ugođaj suvremenog Zagreba pokazat će Vine videoradovi u kojima smo se poigrali jednostavnom stop animacijom", rekao je Srđan Laterza iz agencije Brlog.

Kako je nekada izgledao Zagreb u vrijeme Adventa? (фото 3)
Aplikacija se može preuzeti s mikrostranice betherezagreb.com ili putem QR koda na lecima koji se mogu pronaći na svim važnijim turističkim punktovima u Zagrebu.

Kako je nekada izgledao Zagreb u vrijeme Adventa? (фото 4)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više