Search

Koje nam je novitete pripremio Apple?

Koje nam je novitete pripremio Apple?

Završena ovogodišnja Apple konferencija

Image: buro247.ua

Apple je preplavio tehnološki svijet vijestima o uzbudljivim novostima koje su predstavljene na ovogodišnjoj WWDC (Worldwide Developers Conference) konferenciji... Kakva nas revolucija na području glazbenih aplikacija očekuje, doznajte u nastavku...

Od Appleovih noviteta predstavljenih na jučerašnjoj WWDC konferenciji održanoj u San Franciscu, posebno su se istakli novi operativni sustav iOS 9, aplikacija Apple Music i Apple News aplikacija koja će zamijeniti nekadašnji Newsstand. 

Nova aplikacija za praćenje vijesti prenosit će članke medijskih tvrtki, uključujući New York Times, Condé Nast, Hearst Magazine, The Economist te brojne druge nakladnike, pa čak i odabrane sadržaje s blogova te lokalne vijesti, a Susan Prescott novu je aplikaciju opisala kao "najbolje iskustvo čitanja vijesti preko mobitela". Objavljene vijesti danas predstavljaju sukus cjelokupnog sadržaja koji čitatelji očekuju od izdavača. Nova aplikacija bit će dodatno personalizirana pa će korisnici moći pratiti vijesti od odabranih izdavača. Međutim, aplikacija će također pratiti preferencije korisnika i prikazivati vijesti na temelju onoga što inače čitaju (na sličan način na koji funkcionira Apple Beats koji pruža glazbene prijedloge na temelju nedavno preslušanih pjesama). "Aplikacija News vrlo je pametna", tvrdi Prescott te dodaje "što više vijesti čitam, ona postaje sve boljom u prikazivanju vijesti u skladu s mojim interesima."

Aplikacija koja nas je najviše zaintrigirana je novi Apple Music, kako je i najavljeno, novi glazbeni streaming servis koji će pružati mogućnost streaminga, kreiranja playlista, dobivanja preporuka, kao i slušanja specijaliziranih radio postaja, a sve je koncipirano kao svojevrsna društvena mreža. Dodatna prednost koju pruža ovaj servis je da će umjetnici sa svojim fanovima moći dijeliti ekskluzivne sadržaje, i to sve putem iste aplikacije. A ne zaboravimo ni na radio postaju Beats 1 koja će neprekidno emitirati svoj program u cijelome svijetu, za koji će biti zaslužan bivši DJ BBC One radija Zane Lowe. Ova će aplikacija biti objavljena 30. lipnja i u prva tri mjeseca moći ćete je besplatno nabaviti, dok ćete kasnije za nju trebati izdvojiti 9,99 dolara. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više