Search

Mini cool pomagači u borbi protiv dosadnih fotografija

Mini cool pomagači u borbi protiv dosadnih fotografija

Amaterska fotografija s profesionalnim prizvukom

Image: Photojojo,
Toronto Eaters

Amaterska fotografija nastala mobilnim uređajem može postati puno izazovnija i atraktivnija uz nekoliko dodatnih "gadgeta" koji će vam olakšati te uljepšati proces fotografiranja

Za savršenu fotografiju danas nisu isključivo potrebni vrhunski fotoaparati. To je činjenica! Pojavom nove generacije mobilnih telefona, odnosno onih pametnih, stigli su i potrebni megapikseli, napredni senzori, vrhunski objektivi i leće i naravno, neizostavne aplikacije za uređivanje fotografija… Neki od najslavnijih fotografa današnjice hvale se kako su upravo neka od njihovih remek-djela snimljena pametnim telefonom, uz nerijetko nekoliko sitnih korekcija i dodatnih gadgeta koji su im u tome pripomogli. A da ne ulazim u sferu kako je trend snimanja videa, odnosno filmova uz pomoć kamere pametnog telefona nešto najnormalnije u današnjoj modernoj filmografiji. No, to je pak priča za sebe.

Naravno, podupiremo i onu tezu da je osim uređaja za fotografiranje kao takvo, puno bitnija stavka tko stoji iza njega, odnosno kreativno oko koje za to ima estetiku, strast, perspektivu, strpljenje i ideju… Iako nije sve ipak samo u tehnologiji, sve smo više svjedoci sjajnih fotografija i na društvenim mrežama, posebice Instagramu za koje se često pitamo kako su zapravo nastale i kako su tako kvalitetno snimljene točnije, na koji način su nas "amateri zavarali". Naime, iza tih situacija stoje osim app-ova (s kojima isto tako treba znati vješto baratati) i mini cool gadgeti koji na niz načina mogu pripomoći da fotke izgledaju impresivnije i "profesionalnije", a mi vam donosimo nekoliko njih koji će vam znatno olakšati cijeli proces foto-stvaralaštva…

 

The Iris Phone leće

Mini cool pomagači u borbi protiv dosadnih fotografija (фото 1)

Dodatne leće koje se na jednostavan način postavljaju na svaki pametni telefon tajno su oružje protiv dosadne fotografije. Širokokutni, fisheye ili makro mini objektivi, sve ih možete imati, i naravno, pametno iskoristiti za boljitak vašeg Instagram profila na kojem će vam svi pozavidjeti.

Polaroid Zip Instant printer za mobitel

Mini cool pomagači u borbi protiv dosadnih fotografija (фото 2)

Zanimljiv i vrlo trendi dodatak pametnim telefonima jest i instant polaroid printer. Veličine je vašeg telefona, a povezuje se s telefonom putem WiFi-ja i nastalu fotku može isprintati u roku manje od minute. Končano vaše drage fotke možete imati instantno i u fizičkom obliku, jer realno u posljednje vrijeme rijetko tko je sklon njihovom razvijanju, iako nekako svi često ističemo kako bismo voljeli imati album s fotkama. Evo i prilike.


Gorillapod Mobile mini stativ

Mini cool pomagači u borbi protiv dosadnih fotografija (фото 3)

Najbolji tronožni prijatelj neka vam odsad bude mini stativ. On kao glavni zadatak ima pružanje stabilne podloge, a na taj način nećete riskirati pomicanje mobitela koje nerijetko rezultira mutnim fotkama. Ovaj mini tripod u svakom trenutku možete imati sa sobom, a to nećete ni osjetiti, dok će se to itekako primijetiti na kvaliteti fotografije.


100% Energy Apple Juice prijenosni punjač za mobitel

Mini cool pomagači u borbi protiv dosadnih fotografija (фото 4)

Fotografiranje uz sve ostale akcije, itekako utječe na trajanje baterije pametnog telefona. Pa kako biste po tom pitanju bili osigurani i bezbrižni Apple Juice prijenosni punjač za mobitel sjajan je pomagač na koji se uvijek možete osloniti. Dovoljno je da ga samo prikopčate na telefon i punjenje vaše baterije na mobitelu može krenuti. A osim što je koristan, dolazi u totalno cool duhovitom izdanju.


The Photographer's Pouch torbica za gadgete

Mini cool pomagači u borbi protiv dosadnih fotografija (фото 5)

Sve te dodatke koje želite imati sa sobom dobro je da su na jednom mjestu. Tu u pomoć pristiže mini praktična torbica načinjena od filca u koju sve stane. Torbica u obliku džepića ima preklop koji je pojačan s gumenom trakicom tako da su vaši omiljeni gadgeti posve sigurni i zaštićeni.


The Pocket Spotlight prijenosna mini bljeskalica

Mini cool pomagači u borbi protiv dosadnih fotografija (фото 6)

Kontroliranje osvjetljenja u tamnim prostorijama u amaterskom smislu baš i nije lak zadatak, a često nam se dogode situacije u kojima je ono prilično nezahvalno. No, ni za to nema brige jer sada na dispoziciji možemo imati i džepnu bljeskalicu koja se u telefon uključuje preko utora za slušalice. Ono što je super jest što ona ima svoju zasebnu integriranu bateriju pa pritom ne troši onu od telefona. Rekli bi, mala stvar za velika foto remek-djela. Više o svim ovim gadgetima, dodatnim informacijama i cijenama možete pronaći u Photojojo! webshopu.

 

Save

Related articles

Buro 24/7 Selection

više