Search

Najmodernija verzija \"Polaroida\" dosad

Najmodernija verzija "Polaroida" dosad

Cool fotoaparat Impossible Projecta


Image: impossible-project.com

Riječ je o fotoaparatu I-1, nalik ikoničkom Polaroidu, koji posjeduje niz modernih opcija, kao što je upravljanje putem pametnog telefona i mogućnost naravno, instantnog printanja fotografija

Inovacije u tehnologiji u posljednje vrijeme dotakle su i segment fotografije, i to u kontekstu oživljavanja tradicionalnog. Tvrtka Impossible Project najavila je tako svoj novi projekt koji će lansirati 10. svibnja, a radi se o fotoaparatu I-1, nalik ikoničkom Polaroidu. Ovaj praktični uređaj old skul, nostalgičnog dizajna namijenjen je svima onima koji svoje snimljene kadrove žele instantno, na licu mjesta, isprintati i imati u fizičkom obliku, što se u današnjem modernom dobu jako rijetko viđa. Iako spomenuti liči na svima omiljeni Polaroid, I-1 je ipak modernije opremljen svojim funkcijama, pa se tako može pohvaliti kružnom LED bljeskalicom, autofokusom i bluetooth-om koji služi za povezivanje s pametnim telefonom, točnije pripadajućom iOS aplikacijom uz pomoć koje se može i upravljati fotoaparatom na daljinu. 

Najmodernija verzija "Polaroida" dosad (фото 1)

Ono što je najzanimljivije, a to posebno ističu i iz Impossible Projecta jest kako je ovo jedini novi aparat koji koristi originalan Polaroid format filma (type 600), te omogućuje precizno ručno namještanje brzine zatvarača, blende i bljeskalice. Baterija se puni putem USB-a što je veliki plus, a cijena uređaja iznosit će 300 američkih dolara. 

Najmodernija verzija "Polaroida" dosad (фото 2)

Najmodernija verzija "Polaroida" dosad (фото 3)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više