Traži

Najočekivaniji gadgeti u 2014. godini

Najočekivaniji gadgeti u 2014. godini

Novi izumi!

Tekst: BURO.


Fotografija: Foto: Büro247.ru

U novoj godini očekuje nas mnoštvo zanimljivih stvari, pa tako i novih hi-tech izuma. Donosimo vam najočekivanije tehnološke premijere u nadolazećoj godini koje bi mogle oduševiti mnoge.

NeurOn

NeurOn

Prva u svijetu hi-tech maska za spavanje, obećava ono najvažnije mnogima - vrijeme. A baš ovim izumom dobit ćete produktivno buđenje s kojim uglavnom nastaju problemi svakog jutra, u zbroju čak jedan puni dan u tjednu, ako možemo vjerovati izumiteljima na stranici Kickstarter. Projekt je sakupio čak 400 tisuća dolara, a prvi ozbiljni prototipi biti će predstavljeni u rujnu 2014.

Oculus Rift

Oculus Rift

Drugi gadget koji vam predstavljamo danas, pomoći će vam upravo suprotno od NeurOna - da vrijeme utrošite na virtualnu stvarnost u kompjuterskim igricama. Koliku korist pronalazite u tome, odluka je na vama. "Naočale" su razrađene prema najvišim zahtjevima profesionalnih gamera i donijet će kompjuterske igre ravno u vaš dom.

Wireless charging

Wireless charging

Žice i kablovi polako nestaju ih naših života. Prvo su to bile telefonske žice, zatim kablovi za prijenos informacija, a sada na red dolaze i žice koje nam svaki dan zagorčavaju život kada je riječ o mobitelima. Bežična tehnologija punjača dolazi na velika vrata, patenti su već izumljeni, a preostalo je samo predstavljanje izuma javnosti.

iWatch

iWatch

Još jedno iznenađenje dolazi iz Applea - ručni sat. No, naravno, neće to samo biti običan sat. Postavlja se pitanje što će točno od funkcija moći obavljati, no tokom godine Apple će odgovoriti i na to pitanje. Predstavljanje patenta očekuje se 2014. godine, a preostaje nam samo čekati i vidjeti kako će izgledati.

Scanadu Scout

Scanadu Scout

Sve više ljudi brine se za svoje zdravlje, pa tako ove godine dolazi maleni izum Scanadu Scout koji će moći mjeriti puls, temperaturu, razinu kisika u krvi, tlak, disanje, EKG i razinu emocionalnog stresa. S obzirom na to da je projekt već sakupio 1,6 milijuna dolara podrške, možemo očekivati da će biti popularan i jednom kad krene u prodaju.

Tekst: D.Č.

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor

Napišite komentar