Search

Nedostaju vam kafići, besciljna šetnja gradom i plaža? Imamo super rješenje!

Nedostaju vam kafići, besciljna šetnja gradom i plaža? Imamo super rješenje!

Tekst: BURO.


Image: BURO. Srbija

U kakvim čudnim vremenima živimo, ako ste se povinovali preporukama (a iskreno se nadamo da jeste), znači da već brojimo kućnu izolaciju u dvocifrenim brojkama. Nije drama, kod kuće smo, zbrinuti smo, nije lako, ali nije ni dramatično u poređenju s nekim drugim krizama kroz povijest. Od nas se traži samo da ostanemo na svom kauču, to baš i nije teško poslušati. Osim, što nam nedostaje otprilike sve: zagrljaj, razgovor, roditelji, prijatelji, spontanost, glupi izlasci, neodgovorno ponašanje... Od velikih i stvarnih stvari do onih kompletno banalnih koje su nam odjednom postale privlačne. Ne možemo da vam pomognemo oko većine liste, ali danas imamo jedan pomalo blesav prijedlog. Sjetili smo se svih tih sajtova i aplikacija koje nude čitavu lepezu različitih zvukova, pre svega to je namijenjeno onima kojima treba neki zvuk da lakše padnu u san, ali realno ne postoje baš točna uputstva za upotrebu. Što bi se reklo zvuči šašavo, ali ne može da škodi.

FRANCUSKI BISTRO

Nedostaju vam kafići, besciljna šetnja gradom i plaža? Imamo super rješenje! (фото 1)

Scena je svima dobro poznata - podne u prepunom kafiću, gužva i dovikivanje, jedna kraća, jedna duža kava! Malo mlijeka! Konobar se okreće, spušta tacnu, šalice se sudaraju, odlazi dalje. Razmjenjujete dnevne tračeve s prijateljicom, čuje se zvuk žličice koja se odbija o rub šalica. Tko bi rekao da će nam nešto toliko prozaično nedostajati tako jako?! Pa zašto si ne bi napravili omiljeni kofeinski napitak, udobno se smjestili i ispili ga uz zvučnu podlogu snimljenu baš u bistrou? I to, francuskom. Pa eto, možda ste ipak uspjeli otputovali, možda žmirite jer je sunce prejako, miješate capuccino i čekate konobara sa svježim kroasanom i razmišljate koji ćete muzej posjetiti ili ćete dan provesti lijeno sjedeći  pored neke od fontana u pariškim parkovima? Uz malo vježbe, ova misaona akrobacija vas može opustiti i prebaciti u novu dimenziju gdje je sve okej (a bit će).

VALOVI

Nedostaju vam kafići, besciljna šetnja gradom i plaža? Imamo super rješenje! (фото 2)

Tko ponekad nije zalutao na stranice sa raznoraznim zvukovima i momentalno potražio zvuk valova, odnosno plaže, taj kao da i nije živio. To je zvuk koji kao da miluje sve naše napete živce... Ritmički i nježno, val stiže, val odlazi. Udahnite. Izdahnite. Idealan zvuk za isprobati meditaciju, još bolji za prisjećanje na sve nezaboravne ljetne uspomene, poslije kojeg možete organizirati video call na temu "je l' se sjećaš onda kad si...". Sretne misli, na vašem sretnom mjestu i garantirano će vam biti sve malo lakše.

KIŠA

Nedostaju vam kafići, besciljna šetnja gradom i plaža? Imamo super rješenje! (фото 3)

Zašto bismo pobogu slušali kišu, možda se pitate? Ali, nepravedno ste "osudili" ovaj zvuk. Stvarno je malo što bolje od onog trenutka kada se nalazite u toplom, udobnom domu dok kapi kiše udaraju u prozore. To zadovoljstvo ostanka kod kuće je prilično sjajan osjećaj. Prizovite ga i sada. Hej, u svojoj ste kući i na raspolaganju vam je sve što ste skupljali godinama. Ušuškajte se i umjesto da brinete, pokušajte malo uživati u ovoj uvrnutoj pauzi od realnog života. Nesigurnost nas plaši, ali opet, sto puta smo se uvjerili da je u neopredvidljivosti sva magija života. Tako da, glavu gore!

Leave a comment

više