Search

Nike x Apple: Uskoro stiže prva prava tenisica budućnosti!

Nike x Apple: Uskoro stiže prva prava tenisica budućnosti!

"Hej Siri, zaveži mi tenisice"

Tekst: F.Š.


Image: Nike

Zahvaljujući Nikeu, svijet će uskoro upoznati pravu pravcatu tenisicu budućnosti. U suradnji s Appleom, zaduženim za tech komponentu tenisice, Nike je kreirao model prigodno nazvan "Adapt Hurache". Radi se, naime, o modelu koji će sam, uz pomoć Siri, Appleovog glasovnog asistenta, podešavati vezice, to jest jačinu kojom se tenisica "omotava" oko vašeg stopala i to uz pomoć jedne jednostavne rečenice - "Hej Siri, odveži mi tenisice".

Nike x Apple: Uskoro stiže prva prava tenisica budućnosti! (фото 1)

Tenisice se prilagođavaju svakoj nozi, a osim što se same vežu, same se sužavaju i šire, pa će se tako bez problema prilagoditi svakom obliku noge. Osim podešavanja vezica, moći ćete odabrati i podesiti boju dva LED svjetla koja se nalaze na potplatu tenisice. Njihov izgled voljet će svi istinski zaljubljenici u tehnologiju s obzirom na to da je dizajn tenisica potpuno futuristički osmišljen. Tenisice će u prodaju krenuti 13. rujna, a njihova cijena još uvijek je nepoznata.

Nike x Apple: Uskoro stiže prva prava tenisica budućnosti! (фото 2)

Prethodni model Nikeovih pametnih tenisica zvao se "Adapt BB", te se prilagođavao obliku noge, a inicijalno su kreirane za košarkaše. Sportaši, naime, nakon napornih utakmica obično osjećaju bol u nogama, a pomoću ovih tenisica koje se prilagođavaju stopalu, bol je svedena na minimum. S obzirom na to da je njihova cijena bila 350 američkih dolara, očekuje se kako će nove Nikeove "Adapt Hurache" tenisice koštati koji dolar više.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više