Search

Novi MacBook Air bit će najtanji i najlakši do sada

Novi MacBook Air bit će najtanji i najlakši do sada

Apple će ga lansirati u ovoj godini


Image: Buro247.com/me

Pretpostavke o izgledu novog laptopa MacBook Air već su počele kolati Internetom, ali ona najsigurnija je kako će novi Appleov ljubimac biti najtanji i najlakši do sada

Uz Apple Watch koji će finalno ugledati svjetlo dana u 2015. godini, Apple će predstaviti i novi MacBook Air. Bit će to prvi laptop koji stiže na tržište od 2012. godine i Retina MacBook Pro izdanja, bit će tanji i lakši te imati ekran od 12 inča što će ga smjestiti točno u sredinu između sadašnjih verzija od 13 i 11 inča. Apple će, pretpostavljaju stručnjaci i laici, i ovog puta odbaciti neke tradicionalne karakteristike prijenosnih računala kako bi postigli najtanju moguću verziju, kao što su USB ulazi maksimalne veličine, utori za SD kartice, magnetski utor za punjač, itd. Ova pretpostavka povlači za sobom posljedicu mogućeg zahtjeva za sasvim novim USB uređajima, novotarijom kakve uglavnom nisu dobrodošle među praktičnim ljubiteljima Mac proizvoda jer zahtjevaju potpunu prilagodbu jednom kompjuteru.

Novi MacBook Air bit će najtanji i najlakši do sada (фото 1)

No, sve su to koraci koji moraju biti poduzeti kako bi se stvorilo nešto revolucionarno. Poput spajanja USB utora i utora za punjač u jedno, tipkovnice koja će se rastegnuti od ruba do ruba laptopa ili ekrana koji će bez obzira na manje kućište biti veći. Zvučnici će se nalaziti iznad tipkovnice, a trackpad više neće nuditi mogućnost klikanja, sve u svrhu tanjeg uređaja. Sve ove informacije treba uzeti s rezervom jer su mnoge promjene moguće prije nego što se novi kompjuter pojavi na tržištu, no jedno je sigurno - novi MacBook Air će biti najlakše prenosiv Appleov laptop do sada.

Novi MacBook Air bit će najtanji i najlakši do sada (фото 2)

Related articles

Buro 24/7 Selection

više