Search

Odlične aplikacije koje će vam dobro doći ako ovog vikenda idete planinariti

Odlične aplikacije koje će vam dobro doći ako ovog vikenda idete planinariti

Bez obzira gdje se uputili imajte ih na umu

Tekst: BURO.


Image: Screenshot,
Unsplash/ Toomas Tartes,
Joel Jasmin

Vjerujemo u moć prirode te da svaki trenutak proveden u prirodi čini život kvalitetnijim. S idejom da se odmorite i odmaknete od svega uputit ćete se u planine, a u tom slučaju telefon ćete ostaviti negdje daleko. I to je sasvim dobra opcija, no postoji način da vam blizina telefona u prirodi ipak posluži. Radi se o praktičnim aplikacijama koje vam mogu biti od koristi, a preporučili su ih zadovoljni planinari.

PeakVisor
www.peakvisor.com

Jeste li ikada bili na planini i pitali se koji je to čudesan vrh na vidiku u daljini? PeakVisor koristi kameru i najmoderniju 3D tehnologiju vašeg telefona kako bi vam prikazao imena i nadmorske visine više od milijun vrhova diljem svijeta. Ovu aplikaciju možete koristiti i za prepoznavanje planinarskih koliba i vidikovaca te planinarskih staza koje vas mogu dovesti do određenih vrhova. Aplikacija se i dalje razvija i nadograđuje tako da za sada raspolaže određenim brojem informacija i uputstava, ali vrijedi provjeriti jeste li njihovoj planinarskoj putanji. Putem aplikacije možete unositi fotografije koje ste snimili godinama unazad kako biste identificirali vrhove na svojim slikama. PeakVistor PRO, dostupan za 2,99 američkih dolara mjesečno u App Storeu i 4,49 američkih dolara na Google Playu, omogućuje vam da iskusite iste značajke i funkcionalnost ove aplikacije i izvan mreže. Dostupna je za iPhone i Android.

Odlične aplikacije koje će vam dobro doći ako ovog vikenda idete planinariti (фото 1)

Hiking Project
www.hikingproject.com

Ako već niste za nju čuli onda to svakako moramo promijeniti jer je aplikacija Hiking Project jedna od omiljenih u svijetu planinara. Naime, jednostavna je za korištenje, a svojim korisnicima pomaže otkriti više od tristo tisuća kilometara pješačkih staza diljem svijeta te se svakodnevno nadopunjava novim idejama i otkrivenim planinarskim putevima. Karte pješačkih staza možete skinuti unaprijed za slučaj kada planirate ići u područje van mreže te se tijekom planinarenja informirati o stazama za koje niste znali da postoje te dobiti smjernice za dolazak autom do početka željene staze. Korisnici aplikacije objavljuju recenzije, fotografije te otkrivaju nove staze čime zajedničko iskustvo doprinosi nadogradnji aplikacije te njezinom praktičnijem korištenju. Otvaranjem računa u sklopu aplikacije Hiking Project možete označiti staze koje ste već prohodali, možete podijeliti iskustvo s drugim korisnicima ili zacrtati planirane staze koje tek želite obići. Dostupna je za iPhone i Android.

Odlične aplikacije koje će vam dobro doći ako ovog vikenda idete planinariti (фото 2)

StarWalk2

Za ovu ste aplikaciju već vjerojatno čuli, ali vrijedi ponoviti za sve kojima je možda promakla. Uz pomoć aplikacije StarWalk možete identificirati koja vas sazvježđa gledaju odozgo tijekom vaših večernjih izleta ili avanturističnih noćnih pohoda. Usmjerite li telefon prema zvijezdama, aplikacija će vam otkriti o kojim se nebeskim objektima radi, a zatim možete promatrati njihovo nebesko kretanje ili pak potražiti neke druge zvijezde i planete. Najnovija inačica aplikacije nudi kartu neba u stvarnom vremenu, 3D modele konstelacija, proširenu stvarnost te čak odjeljak s vijestima iz astronomije. Ovu aplikaciju obožavaju i mali i veliki jer stvarnost izvan Zemlje doista čudesna. Dostupna je za iPhone i Android.

Odlične aplikacije koje će vam dobro doći ako ovog vikenda idete planinariti (фото 3)

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više