Search

Odzvonilo je detox čajevima na Instagramu? Uvodi se restrikcija koja bi mogla uzdrmati influencerske krugove

Odzvonilo je detox čajevima na Instagramu? Uvodi se restrikcija koja bi mogla uzdrmati influencerske krugove

Pozitivne promjene, čini se, počinju i na Instagramu

Tekst: L.L.


Image: Getty Images

Doba kada su društvene mreže bila bezazlena zabava, svjesni smo svi, daleko je iza nas. Danas se putem istih nameću novi oblici lijepog i prihvatljivog, objavljuju se samo fotografije dovedene do savršenstva, a s velikim rastom influencerske kulture, preporuke za proizvode postale su sve upitnije. Nedavno smo tako svjedočili, naizgled sasvim bezazlenoj, pojavi detox čajeva na Instagramu. Riječ je o čajevima ispijanje kojih će vas, bez vježbe i previše truda, učiniti mršavijima, prihvatljivijima po svim standardima te društvene mreže.

Jer, da biste bili na Instagramu, da biste povremeno objavili selfie i za svoje pratitelje stvorili sadržaj koji će ih zadržati na vašem profilu, da biste, na kraju krajeva, skupili što više toliko važnih lajkova, u današnjem svijetu, prema svim pravila influencerstva, morate biti naprosto savršeni. I sve je to postalo nekako normalno, tu smo temu obradili tisuću puta i prihvatili svijet, pa samim time i društvene mreže, takvima kakve jesu.

Odzvonilo je detox čajevima na Instagramu? Uvodi se restrikcija koja bi mogla uzdrmati influencerske krugove (фото 1)

No, ovih se dana dogodio preokret i Instagram je odlučio promijeniti priču. Sada želi postati platforma otvorena za sve i poslati u svijet sliku o pozitivnom pogledu na svako tijelo pa tako kreće s uvođenjem restrikcija na postove u kojima se reklamiraju upravo takvi čajevi, ali i kirurški zahvati te drugi preparati za mršavljenje. U borbu kreću uklanjanjem takvih postova ili zabranama vidljivosti istih za mlađe od 18 godina. Iste promijene uvest će se i na Facebooku.

"Vjerujemo kako je riječ o pozitivnom koraku kojim ćemo zaštiti korisnike na Instagramu. Želimo osigurati prostor u kojem će se moći raspravljati o pravim pitanjima koja se tiču zdravlja i fitness trendova, ali isto tako želimo zaštititi korisnike od nepotrebnih informacija koje bi na kraju mogle štetiti njihovom zdravlju", poručila je Emma Collins iz Instagrama ususret novim promjenama.

Pokret je podržala i glumica Jameela Jamil te za britanski Vogue komentirala kako je riječ o velikoj pobjedi protiv industrije koja neprestano u prvi plan gura različite dijete i detox proizvode, a koji na kraju, u većini slučajeva, imaju tek laksativan učinak te mogu uzrokovati nove zdravstvene probleme. Kao osoba koja je i sama imala poremećaj u prehrani, a osnovala je i pokret "iWeigh", kojem je cilj stvarnim ženama pokazati koliko vrijede bez obzira na nedostatke koje pak često same sebi nepotrebno nalaze, Jamil je uvođenje ovakvih restrikcija na Instagramu silno razveselilo te smatra kako je u pitanju početak nečeg zbilja velikog. Mi se slažemo i nadamo se da će uvedene restrikcije biti učinkovite u istoj mjeri koliko dobro cijela ideja i zvuči.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više