Search

Ovako izgleda iPhone 6

Ovako izgleda iPhone 6

U Kaliforniji predstavljena dugoočekivana "šestica"


Jučer je na tradicionalnoj Appleovoj prezentaciji, na oduševljenje svih obožavatelja, predstavljen novi iPhone 6 i to u čak dvije veličine kako se i nagađalo

Zasigurno jedno od medijski najeksponiranijih predstavljanja, o kojem se priča već mjesecima nagađajući o izgledu novog modela iPhonea, napokon je održano jučer na radost svih onih koji vole Apple proizvode. Prezentacija je održana u kalifornijskom gradu Cupertino, na istoj lokaciji na kojoj je Steve Jobs predstavio originalni Mac kompjuter prije 30 godina. Osim dva nova modela omiljenog pametnog telefona te pripadajućeg operativnog sistema iOS 8, predstavljen je i sat iWatch.

iphone 6

Na samom početku prezentacije, nakon uvodnog pozdravnog govora Tima Cooka, na ekranu se pojavila fotografija dva modela smartphonea - iPhone 6 i iPhone 6 Plus, upravo onako kako se već nekoliko mjeseci i očekuje. Jesu li ta nagađanja namjerno potpirivana od strane Applea ili je do curenja informacija došlo neplanirano, ne zna se, ali ispostavilo se istinitim. iPhone 6 je većih dimenzija od svog prethodnika s ekranom od 4,7 inča, dok je iPhone 6 Plus još veći - 5,5 inča čime se približava trendu Android telefona čija je veličina displaya počela odavno rasti. Oba modela dolaze i s povećanim veličinama memorije - 16, 64 i 128 GB, a prema tome će se i određivati njihova cijena. iPhone 6, osim što je manji, je i tanji od svog velikog brata - samo 6,8 milimetara. 

iphone 6

iphone 6

Dizajn je drugačiji nego na iPhoneu 5 i 5S jer su linije zaobljenije, prednja strana je izrađena od posebnog stakla, a stražnja od aluminija, Retina HD ekran još je bolji, kamera ima 8 megapiksela, može snimati Full HD videa te ima digitalnu stabilizaciju slike. Oba modela upotpunjena su iOS 8 operativnim sustavom koji će biti dostupan i za nekoliko prethodnih modela iPhonea i iPada.

iphone 6

Još jedna zanimljivost koju je Apple predstavio je beskontaktno plaćanje pomoću iPhone telefona u trgovinama, nazvano Apple Pay. Mogućnost će prvo biti dostupna samo u SAD-u u suradnji s tri kreditne kartice American Express, MasterCard i Visa. Zbog nedavnog curenja informacija s platforme iCloud u nadležnosti kompanije Apple, mnogi su se već počeli pitati kako će moći povjeriti tehnološkom gigantu pa barem i ograničen pristup njihovom novcu.

iphone 6

Nakon iPhonea, predstavljena je i prva potpuna tehnološka inovacija kompanije Apple od 2010. godine - Apple iWatch. Nakon mnogih nagađanja, dizajn uređaja ipak ne izgleda onako kako se predviđalo. Bit će dostupni u dvije veličine, ako i mobiteli. Na ekranu se pojavljuju ikone, a uz pomoć kotačića kontrolira se veličina slike. Sat se zaključava spuštanjem ruke, a na poruke će se moći odgovarati samo glasovnim diktiranjem.

iphone 6

Među tri različite verzije nalazi se ona originalna, zatim sportski te luksuzni model u skladu s kojima se mijenjaju detalji na kućištu, a sat se prilagođava vlasniku. iWatch je vodonepropusan, možete njime upravljati svim Apple uređajima, odgovarati na pozive, pronaći svoj iPhone te još mnoge druge stvari. Sat već opisuju uređajem nove generacije iako po mnogočemu nalikuje na svoje suparničke Android modele. Dok se novi iPhone modeli u SAD-u mogu naručiti već kroz par dana, iWatch kreće u prodaju tek početkom 2015. godine.

iphone 6

iphone 6

iphone 6

iphone 6

iphone 6

Related articles

Buro 24/7 Selection

više