Search

Pet pametnih gadgeta koje želite imati u svom domu

Pet pametnih gadgeta koje želite imati u svom domu

Pomoću ovih jednostavnih pomagala, svakodnevne obaveze izgledat će kao daleko lakši posao

Tekst: L.L.


Image: Unsplash

Svjedoci smo neprestanog napretka tehnologije koji nam na izbor daje dvije mogućnosti - praviti se da ne postoji ili se pridružiti valu napretka i isprobati novitete kojih je svakim danom sve više. Mi smo odabrali drugu opciju i pronašli pet gadgeta koji bi uvelike mogli olakšati svakodnevni život.

Solarna svjetla

S ovim smo genijalnim izumom upoznati već nekoliko godina te su nam danas dostupne najrazličitije varijante, oblici i boje lampi i lampica, no čini se kako trend solarne rasvjete još uvijek ne koristimo dovoljno. Instalirati ih možete u dvorištu ili balkonu, a najbolje od svega, s ovim jednostavnim gadgetom zbilja nemate nikakvog posla. Solarna svjetla pune se na suncu pa vam tako nisu potrebni kablovi i baterije, a zatim proizvode svjetlost kada padne mrak. I to je to, jednostavnije ne može!

Pametne žarulje

Za one zaboravljive, tu su pametne žarulje. Funkcioniraju na principu paljenja i gašenja pomoću aplikacije na mobitelu, a svjetla možete i prigušiti, mijenjati boje te postaviti na automatsko paljenje i gašenje za vrijeme duljeg izbivanja iz kuće ili stana. Cijene pametnih žarulja kreću se oko 200 kuna za dvije žarulje što i nije prevelika cijena kada shvatite koliko vremena i energije one štede.

 

Pet pametnih gadgeta koje želite imati u svom domu (фото 1)

 

Handsfree slavina

Kuhanje može biti poprilično prljav posao, a slavine koje funkcioniraju na principu senzora idealna ideja volite li se s vremena na vrijeme baciti na pripremu jela koja zahtijevaju prljanje ruku. Jednostavno se približite slavini, operite ruke i slavinu ostavite čistom. Osim što su praktične, ovakve slavine također su higijenski prihvatljivije te nisu zahtjevne za održavanje

Kamera na vratima?

Kamere na ulaznim vratima možda i nisu nikakav novitet, no moderne kamere za ulaz u kuću ili stan kojima možete upravljati mobitelom nešto su što zvuči obećavajuće. Kamerom možete upravljati pomoću aplikacije, a dolazak gostiju možete pratiti čak i kada niste kod kuće. Dočekivanje pošte, susjeda, obitelji ili prijatelja nikada nije bilo lakše, no ono što nam se posebno sviđa jest činjenica da više nema iznenađenja. U svakom trenutku, čak i kada niste u blizini ulaznih vrata možete znati tko se nalazi ispred pa tek zatim odlučiti jeste li raspoloženi za otvaranje ili ne.

 

Pet pametnih gadgeta koje želite imati u svom domu (фото 2)

 

Pametni tuševi

Kada govorimo o slavinama, one koje mjere temperature idealne su pak za kupaonice. Zamislite da otvaranjem vode ispod tuša ne trebate čekati da se ona zagrije već istog trenutka imate uvid u temperaturu vode i ispod osvježavajućeg mlaza možete uskočiti u baš svakom trenutku. Namještanjem željene temperature, tuš više nikada neće biti prevruć ili prehladan. Iako se čine kao pomalo ekstreman dodatak jednostavnoj, svakodnevnoj radnji kao što je tuširanje, digitalni termometri dostupni su već od 300 kuna i, načuli smo, zbilja mijenjaju živote.

Leave a comment

više