Search

Pinterest uvodi opciju koja potiče dobro raspoloženje i postaje prva mreža koja će nam pomoći da se osjećamo bolje

Pinterest uvodi opciju koja potiče dobro raspoloženje i postaje prva mreža koja će nam pomoći da se osjećamo bolje

Društvena mreža namijenjena dijeljenju ideja, lijepih fotografija i tutorijala, u postojeći model dodaje opciju koja korisnicima pomaže kod problema s anksioznosti, tjeskobom i samoćom

Tekst: L.L.


Image: Unsplash

Pinterest, društvena mreža na kojoj korisnici mogu stvarati svoje foldere, takozvane ploče, te na njih "pinnati" omiljeni sadržaj, prošlog je tjedna najavila novi alat u pretrazi sadržaja koji će korisnicima mreže s problemima poput anksioznosti pomoći da se opuste pa i izbjegnu stres. Naime, korisnicima koji na Pinterestu pretražuju riječi poput "anxiety" i "stress", u sklopu pretrage prikazat će se i sadržaj kao što su savjeti za opuštanje te tehnike i aktivnosti koje popravljaju raspoloženje.

Zanimljivo je spomenuti i kako je ova nadogradnja društvene mreže napravljena u suradnji s američkim zdravstvenim ustanovama koje se bave mentalnim zdravljem te National Suicide Prevention Lifeline centrom. Tako i korisnici koji na Pinterestu pretražuju pojmove koji imaju veze sa samoozljeđivanjem, direktno mogu biti povezani sa spomenutim centrom, dok će onima drugima, koji pretražuju rješenje za stresne i tjeskobne situacije, u sklopu pretrage biti ponuđen sadržaj koji potiče pozitivno i produktivno razmišljanje, zahvalnost i meditaciju.

 

Pinterest uvodi opciju koja potiče dobro raspoloženje i postaje prva mreža koja će nam pomoći da se osjećamo bolje (фото 1)

 

Do ove je nadogradnje došlo nakon što su u vodeći ljudi Pinteresta shvatili kako od 291 milijuna korisnika, velik dio pretražuje pojmove kao što su tjeskoba te savjete koji će im pomoći nositi se s ekstremnim naletima emocija. To i ne čudi u prevelikoj mjeri upravo zato što je Pinterest mreža na kojoj možete pronaći ogroman broj inspirativnih fotografija, tutorijala i estetski lijepog sadržaja koji pak, u nekim slučajevima, zbilja mogu poslužiti za popravljanje raspoloženja. Također, brojne su studije pokazale kako korištenje društvenih mreža u današnje vrijeme može uzrokovati manjak samopouzdanja, korisnike natjerati da se osjećaju nedovoljnima i povećati osjećaj anksioznosti te usamljenosti, pa je tako i to, dodaju iz Pinteresta, jedan od razloga za uvođenje novog alata kod pretraživanja Pinteresta.

Ono što Pinterest čini drugačijom i, priznajemo, nama mrvicu dražom mrežom od ostatka dostupnih jest i garancija da podaci poput ovih, koji uključuju osobna pitanja, ostaju anonimni te su odijeljeni od ostatka pretrage. To znači da takvi podaci i pretraživanja neće biti povezani s ostatkom sadržaja, mreža vam neće prikazivati vezane oglase te vaš račun ni na jedan način neće biti povezan s takvim sadržajem. Iz Pinteresta su naglasili kako vrsta pomoći koju oni pružaju ne zamjenjuje profesionalnu pomoć, no svoju su nadogradnju mreže nazvali "mikro tretmanom" te potvrdili kako vježbe i aktivnosti koje društvena mreža nudi kada su u pitanju ovakvi slučajevi itekako mogu pomoći kod lakših oblika anksioznosti.

Opcija, koja se vrlo lako može nadograditi reinstalacijom aplikacije na mobitelima, za sada je u eksperimentalnoj fazi i dostupna je samo na američkom tržištu no u planu je proširenje na “Pinnere” iz cijelog svijeta.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više