Search

Predstavljena prva hrvatska mobilna aplikacija za odgovorno konzumiranje alkohola

Predstavljena prva hrvatska mobilna aplikacija za odgovorno konzumiranje alkohola

Razmisli


Image: screenshot

"Razmisli" je nova aplikacija uz pomoć koje možete provjeriti jeste li popili previše i pozvati prijevoz ako niste u stanju voziti...

Svi itekako znamo da je upravljanje motornim vozilima pod utjecajem alkohola izričito zabranjeno. No, još uvijek postoje oni koji se toga redovito ne drže nego sjedaju za volan bez obzira na količinu alkoholnih pića koje su konzumirali, ne razmišljajući pritom o mogućim posljedicama. No, tome svemu možda može pomoći nova hrvatska aplikacija "Razmili" pomoću koje možete provjeriti jeste li popili previše ili pak pozvati prijevoz ako možda niste u stanju vozit. 

U aplikaciji "Razmisli" pronaći ćete okvirni kalkulator procjene razine promila u krvi, koji izračun obavlja temeljem profila kojeg svaki korisnik napravi za sebe. Tu je i opcija Pozovi prijevoz pomoću koje možete pozvati taksi ili odabranog vozača bez dodatnog biranja iz imenika u telefonu. 

Aplikacija također nudi igru Testiraj svoje vještine koja pokazuje u kojem su vam stanju pamćenje i refleksi, piše tportal. Naime, upravo oslabljeni refleksi mogu biti pogubni za sigurnost u prometu, naročito u slučaju konzumacije alkohola. Igra će vam u nekoliko poteza ukazati na to koliko su vam brze reakcije. Aplikacija je dostupna besplatno u Google Play trgovini, a bit će uskoro dostupna i za iPhone. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više