Search

Radio budućnosti minimalistički je komad koji želimo imati odmah

Radio budućnosti minimalistički je komad koji želimo imati odmah

Izgleda genijalno!

Tekst: L.L.


Image: SF-SO

Jeste li ikada zamišljali kako bi u budućnosti mogli izgledati mobiteli, televizori ili radio? Studio dizajna SF-SO, sa sjedištima u San Franciscu i Seoulu, bili su mrvicu brži od nas pa su, umjesto tek maštanja, već i osmisli radio kakav bismo vrlo lako mogli koristiti kroz idućih desetak godina.

Radio na prvi pogled izgleda nevjerojatno jednostavno, čak i pretjerano minimalistički za ono što predstavlja, ali i poput nekog genijalnog dizajnerskog komada koji bismo istog trenutka smjestili na policu vlastitog dnevnog boravka, spavaće sobe ili pokraj računala u uredu.

Radio budućnosti minimalistički je komad koji želimo imati odmah (фото 1)

Njihov se radio iz budućnosti, naime, sastoji od kutije nalik zvučniku i tek tri narančaste kuglice koje predstavljaju gumbiće kakve nalazimo na klasičnom radiju. Funkcija kuglica jest mijenjanje radio postaja, a one same reagiraju na dodir. Tako ih prstima možete zakotrljati ili pak dignuti i smjestiti na drugi dio kutije te na taj način pronaći željenu radio postaju. Osim što ćete uživati u odabranoj glazbi, radio je osmišljen tako da pruža vizualno i taktilno zadovoljstvo, a usudili bismo se reći čak i kako ovo čudo tehnologije iz budućnosti, na neki čudan način, vraća u djetinjstvo. Kuglice, naime, podsjećaju na pikule kojima smo kao djeca na najkreativnije moguće načine kratili dane. Upravo zato, ovaj nam je tehnološki izum na lice navukao poseban osmijeh.

Radio budućnosti minimalistički je komad koji želimo imati odmah (фото 2)

Studio SF-SO radio je kreirao u sklopu svog Tamed Digital Product projekta i, moramo priznati, obavili su genijalan posao. Ovakvom radiju, vjerujemo, ne bi odoljeli čak ni oni koji isti nisu palili godinama. Osim radija, a kao dio istog projekta, važno je spomenuti, osmisli su i zvučnik u obliku korneta, radio u obliku kotača i bravu koja funkcionira na dodir.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više