Search

Svi pričaju o njemu: \"leteći auto\" koji će promijeniti svijet, a za koji vam nije potrebna dozvola

Svi pričaju o njemu: "leteći auto" koji će promijeniti svijet, a za koji vam nije potrebna dozvola

Kitty Hawk Flyer


Image: screenshot

Kada suvlasnik Googlea (sada korporacije Alphabet) Larry Page investira u nove kompanije, svijet se za to prilično zainteresira, a mediji pogotovo. Novi zanimljivi pothvat koji je dobio njegovu podršku je startup Kitty Hawk. On se bavi proizvodnjom električnih letjelica koje u reklamama nerijetko karakteriziraju kao prvu inkarnaciju tzv. letećih automobila o kojima maštamo već gotovo pola stoljeća.

Svi pričaju o njemu: "leteći auto" koji će promijeniti svijet, a za koji vam nije potrebna dozvola (фото 1)

Na prvi pogled, međutim, ovo vozilo, nazvano Kitty Hawk Flyer, više izgleda kao gigantski dron kojim je moguće pilotirati. Naime, letjelica je vrlo lagana, dizajnirana za vertikalno uzlijetanje i slijetanje s površine vode, a ono što će vas posebno razveseliti jest da je namijenjena amaterima. Njeni tvorci tvrde da je vrlo jednostavna za vožnju i upravljanje te da neće zahtijevati dozvolu kako bi se koristila.

Kitty Hawk Flyer na dnu tako ima dva aerodinamička plovka, koji omogućuju plutanje na vodi, dok vozilo leti uz pomoć osam propelera. Maksimalna brzina Flyera je 40 km/h, a visina letenja 5 m iznad vode. Jedan od prvih koji je imao priliku isprobati ovo genijalno prijevozno sredstvo, koje bi moglo promijeniti svijet je popularni vloger Casey Neistat koji je naravno, sve zabilježio u dvije epizode svog vloga. Kako je nastajao ovaj famozni Flyer, kako je izgledala mini obuka prije letenja i sami let, doznajte iz njega dva videa koje smo vam priložili u sklopu članka. Vrlo je impozantno i zabavno! E i da, Kitty Hawk Flyer se očekuje u prodaji do kraja ove godine, a informacije o cijeni još uvijek su nepoznanica.

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više