Search

Tablet ili skateboard: neobičan japanski izum

Inovativan, kreativan, praktičan i zabavan


Image: buro247.ru

Japanski inženjer Kuniako Saito osmislio je neobičnu napravu WalkCar, odnosno osobni mini transporter koji veličinom i dizajnom podsjeća na tablet pa ga lako možete pospremiti u torbu

Inženjer tvrtke Cocoa Motors, Japanac Kuniako Saito, izumio je zanimljivu napravu koju je nazvao WalkCar. I ne, ne radi se o novom tabletu, iako biste ga na prvi pogled mogli zamijeniti za popularan prijenosni uređaj, već je ovdje riječ o inovativnom prijevoznom sredstvu. WalkCar je malen i praktičan transporter koji radi na baterije, izrađen je od aluminija i može podnijeti i prenijeti težinu od otprilike 120 kilograma. 

Zasad WalkCar doseže maksimalnu brzinu od 10 kilometara na sat, a potrebna su mu tri sata kako bi mu se napunila baterija. Transporter radi potpuno automatski, što znači da čim stanete na njega, on se kreće, poput, primjerice, sofisticiranog elektronskog skateboarda. Zahvaljujući Kickstarter kampanji, ovaj će uređaj krenuti u masovnu proizvodnju i prodavat će se po cijeni od 800 dolara, a možete ga naručiti već danas. 

Related articles

Buro 24/7 Selection

više