Search

Testirali smo Huawei P9 Blue pametni telefon, a njegova kamera nas je oduševila

Testirali smo Huawei P9 Blue pametni telefon, a njegova kamera nas je oduševila

#BePresent

Image: John Pavlish,
PR

U dvije potpuno različite situacije i otežanim uvjetima fotografiranja, kamera Huawei P9 Blue pametnog telefona pokazala se kao sjajan i prilagodljiv alat na koji ćete moći računati

Nakon što nas je Huawei prvo suptilno zarazio pjesmom iz svoje dirljive blagdanske reklame koju često imamo prilike vidjeti na malim ekranima, sada smo u ruke dobili i njihov pametni telefon za testiranje, a riječ je o najnovijem modelu P9 Blue. Već na prvi pogled samog sofisticiranog pakiranja uređaja, te potom prvi kontakt s njim, upućuje kako je Huawei postao uistinu ozbiljan igrač kada su u pitanju najnoviji trendovi u domeni pametnih telefona.

Iako sam o njemu prethodno puno pročitala i doznala, nakon čega su mi očekivanja od njega bila poprilično velika, postojala je ta jedna stavka koja me mučila kada sam vidjela online fotografije samog izgleda uređaja točnije dimenzije, a to je kako će mi "sjesti" u ruci. A da ne bi sve ostalo samo na riječima, odlučila sam uređaj instantno testirati, a ono što vam odmah, iz doslovno prve ruke mogu reći, jest da je telefon prilično elegantan, tanak i lijepo dizajniran i da, dobro "leži" u ruci.

Testirali smo Huawei P9 Blue pametni telefon, a njegova kamera nas je oduševila (фото 1)
S obzirom na to da sam tu bitnu stavku samoj sebi potvrdila, ono što me još jako zanimalo kao ljubiteljicu fotografije jest kako doista radi njegova kamera, točnije kamere, da dvije, koje su istaknute kao njegova najveća i revolucionarna prednost u odnosu na konkurenciju. Naime, riječ o inovativnoj dvostrukoj 12MP kameri, koja je razvijena u suradnji s legendarnim brendom iz svijeta fotografije Leica-om i omogućuje snimanje svakog detalja čime bi, kako mi se čini, ovaj pametni telefon iz iskustva trebao zadovoljiti sve one poklonike kvalitetne mobilne fotografije, a koji posebnu pažnju pridaju i najsitnijim detaljima. Meni se u mojim proizvoljnim situacijama pokazao odličnim, govorim o standardnom RGB modu kamere, a prvo sam ga isprobala u jednom interijerskom ambijentu povodom svečane božićne večeri. Cilj mi je bio doznati kako će se i hoće li se sva raskoš prostora vidjeti na samoj fotografiji...
Testirali smo Huawei P9 Blue pametni telefon, a njegova kamera nas je oduševila (фото 2)
Naime, kako sam već spomenula Huawei P9 Blue tako ima dvije kamere na poleđini čime zapravo nije narušena njegova plošnost, točnije kamere "ne strše van" kako smo možda do sada navikli u slučaju nekih drugih telefona sličnog ranga, a koje zapravo djeluju zajedničkim snagama kako bi korisnicima omogućile snimanje superiornih fotografija - detalja, dubinske oštrine i boja.

Testirali smo Huawei P9 Blue pametni telefon, a njegova kamera nas je oduševila (фото 3)

Isto tako, važno je spomenuti i kako ni ljubitelji crno-bijelih fotografija neće biti zakinuti, jer ovaj pametni telefon ima i tu opciju - monokromatskog načina rada za snimanje snažnih i inspirativnih fotografija sa sve poželjnijim artističkim momentom. Ja isto nisam odoljela isprobati taj mod i pokazati svoj crno-bijeli senzibilitet, s tim da sam se odlučila to odraditi u prilično nezahvalnim uvjetima, u prostoru okićenog zagrebačkog tunela koji je već sam po sebi prilično u deficitu po pitanju rasvjete, a kamera se i u toj situaciji, u tom modu ponašala jako dobro i vrlo precizno...

Testirali smo Huawei P9 Blue pametni telefon, a njegova kamera nas je oduševila (фото 4)
Ne smijem zaboraviti spomenuti i veliki otvor blende koji omogućuje eksperimentiranje stvarno inovativnim vizualnim efektima kako bi se kreirale atraktivne fotografije. Naime, takvo prilagođavanje spomenutog otvora blende utječe na efekt dubine polja, dok objekt koji je u prvom planu ostaje oštar. To je onaj moment kojem se uglavnom divimo kada gledamo fotografije profesionalnih fotografa, a sada na tom polju možemo i mi odraditi korektan posao kao "obični smrtnici" i to uz sjajan alat kao što je Huawei P9 Blue. Testirala sam naravno i to u već spomenutom tunelu, a telefon je pokazao zavidne rezultate, a pritom uzmite u obzir da se ja smatram amaterom. Boje koje prevladavaju su vjerodostojne onima u stvarnosti, posebice kolorit u kontekstu detalja šarenog ambijentalnog rasvjetnog tijela koji se nalazi u tom prostoru.

Testirali smo Huawei P9 Blue pametni telefon, a njegova kamera nas je oduševila (фото 5)
Testirali smo Huawei P9 Blue pametni telefon, a njegova kamera nas je oduševila (фото 6)

Činjenica je da je ovaj pametni telefon zapravo odličan u svim mogućim situacijama, a s njime možete uspostaviti iznimnu oštrinu što je danas bitno, kao i (moćan) raspon boja, ovisno koji mod koristimo, a tu je i mogućnost snimanja panorama, kao i opcija snimanja Full HD videa koji je prema mom iskustvu solidan, pa vas ni u tom pogledu uređaj neće iznevjeriti. Rekla bih, pravi pravcati profi fotić implementiran u iznimno pametan telefon.

Testirali smo Huawei P9 Blue pametni telefon, a njegova kamera nas je oduševila (фото 7)
S obzirom na to da sam svo ovo vrijeme telefon koristila nekako najviše za fotkanje, bila mi je bitna i izdržljivost, odnosno vrijeme trajanja baterije u ful pogonu. Ono što je nekako super praktično jest što Huawei P9 Blue ima podršku za brzo punjenje koje omogućuje da u svega pola sata napunite pola kapaciteta baterije, a svega 10 minuta punjenja dovoljno je za 3-4 sata razgovora putem GSM mreže.

Tu je i najbrži 3D čitač otiska prsta na samoj poleđini telefona koji omogućuje potpuno personaliziranje zaštite uređaja kako bi se onemogućilo nehotično ili nelegalno korištenje uređaja, a istovremeno osigurava brz i siguran pristup uređaju. Funkcionira upravo onako kako treba, posebno u situacijama kada hitno trebate pokrenuti telefon iz nekog razloga, a prst detektira iz svakog kuta. U ovako kratkom periodu testiranja nisam se baš uspjela sroditi sa samim sučeljem ovog Android telefona, jer osobno koristim drugi OS, ali gledam to kroz prizmu da je samo potrebno vrijeme za naviknuti se na novo. Onako letimično koliko sam proučavala, prilično je sve jednostavno i jasno, pa bi se svatko u njemu trebao snaći. I da, telefon nažalost nije vodootporan, što vidim kao manu, ali imam osjećaj da će nas to sigurno dočekati u nekom još novijem njihovom modelu.

Testirali smo Huawei P9 Blue pametni telefon, a njegova kamera nas je oduševila (фото 8)

Ono što je još zanimljivo u cijeloj ovoj priči oko testiranja novog Huawei modela P9 Blue jest i njihov hrabar potez, a to je da mene i sve vas podsjećaju da se tijekom blagdanskog druženja s našim najbližima odvojimo od svojih gadgeta. Jer kako kažu, to će naše blagdane učiniti ljepšim i nezaboravnim te je stoga važno da tijekom tog posebnog razdoblja zbog njihovog prekomjernog korištenja ne zaboravimo prvo značenje blagdana koje leži upravo u druženju s našim najbližima. Hvala im svakako na toj sugestiji, smatram da je to itekako bitno te često na to podsjećati. Stoga… #BePresent onoliko koliko je to uistinu potrebno, posebice u ovom blagdanskom periodu.

Više informacija o ostalim tehničkim specifikacijama Huawei P9 Blue pametnog telefona pronađite na službenoj internetskoj stranici Huawei Hrvatska.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više