Search

Tinder kreće s kreiranjem vlastitog video sadržaja, ali nismo točno sigurni zašto

Tinder kreće s kreiranjem vlastitog video sadržaja, ali nismo točno sigurni zašto

Dobra ideja ili nepotreban potez?

Tekst: L.L.


Image: Imaxtree,
Unsplash

Jasno je kako je za razvoj brenda potrebno neprestano usavršavanje, kreiranje novog, zanimljivijeg i sadržaja koji će uvijek privlačiti nove korisnike, no trend stvaranja video sadržaja na nekim nam se platformama jednostavno čini nepotrebnim. Tako je Tinder nedavno najavio kako nakon pokretanja internetske stranice "Swipe Life" koja, usudili bismo se reći, nije polučila željeni uspjeh, pokreće i vlastiti video program.

Sadržaj koji planiraju kreirati trebao bi se sastojati od serijala od nekoliko epizoda, a tematika su, naravno, veze. Iz Tindera su najavili kako je ovaj potez tek jedan mali dio velikog projekta koji uskoro planiraju predstaviti svojim korisnicima, no kako će serijal koji snimaju pomoći korisnicima te društvene mreže, ostaje poprilično nejasno.

Tinder kreće s kreiranjem vlastitog video sadržaja, ali nismo točno sigurni zašto (фото 1)

Osim Tindera, prije nekoliko mjeseci, u travnju, istu je stvar najavila i popularna kompanija specijalizirana za putovanja. Riječ je o Airbnb-u, a u medije su izašli s idejom kreiranja originalnih serijala koji bi njihovim korisnicima podigli apetit za putovanjima dok bi se kompanija s aplikacije i web sadržaja proširila na sva područja povezana s putovanjima. Zanimljivo je kako je nakon lansiranja te ideje Airbnb naišao na neodobravanje korisnika i svjetskih medija te danas, nekoliko mjeseci kasnije, istu više ne spominju.

Sasvim je logično da se brendovi žele širiti, korisnicima ponuditi veći broj usluga i pokazati svoju moć na tržištu, no nismo sigurni koliko pokretanje vlastitih serijala i kreiranje ozbiljnijeg video sadržaja, u današnjem moru nepotrebnih informacija, zapravo potrebno. Serijale o vezama i zaljubljivanju gledali smo i puno prije pojave Tindera pa se postavlja pitanje koju točno poruku Tinder ovim potezom šalje svojim korisnicima. Na kraju krajeva, nije li svrha te društvene mreže micanje od ekrana, izlazak s potencijalnim partnerima i upoznavanje istih?

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više