Search

Tinder uvodi panic button u slučaju da vaš dejt pođe po krivom

Tinder uvodi panic button u slučaju da vaš dejt pođe po krivom

Poziv upomoć u najnelagodnijem trenutku

Tekst: D.M.


Image: Unsplash

Iz nesigurnosti ili zabave, nepoznate osobe na koje naletimo putem interneta ponekad nisu one sa svojih profilnih fotografija, posebice na stranicama i aplikacijama za upoznavanje. Imajući to na umu Tinder je najavio pregršt novih sigurnosnih značajki, uključujući takozvani panic button, to jest, poziv upomoć.

Platforma se udružila sa sigurnosnom aplikacijom Noonlight koja se povezuje s korisnikovim uređajima i šalje pomoć kad otkrije ili je upozorena na opasnost  kako bi korisnicima Tindera osigurala "tihog čuvara". Nova značajka omogućit će vam da zabilježite tko je sretnik ili sretnica s kojom idete na dejt i kada i gdje ih susrećete. Ako se osjećate nelagodno, možete "brzo i diskretno" pozvati pomoć putem aplikacije.

Tinder uvodi panic button u slučaju da vaš dejt pođe po krivom (фото 1)

"Naša integracija s Tinderom čini naprijed prema sigurnosti na internetu", rekla je suosnivačica Noonlighta, Brittany LeComte, u priopćenju za javnost, "pomažući u odvraćanju od lošeg ponašanja i pomažući članovima da se nalaze s više samopouzdanja. To je prva takva mjera sigurnosti koja pomaže zaštititi članove Tindera čak i kada su svoje interakcije preselili s aplikacije u stvarni život", dodaje.

Činjenica koja s pravom izaziva zabrinutost jest ta da bi se informacije trebale dijeliti s velikom tehnološkom korporacijom, premda je Mandy Ginsberg, direktorica Match grupe, koja je vlasnik Tindera izjavila za Wall Street Journal da se ti podaci neće koristiti u marketinške svrhe.
Osim panic buttona, Tinder će u svrhu sigurnosti uskoro krenuti prepoznavati lica. Aplikacija će uz pomoć umjetne inteligencije provjeravati koja fotografija zaista pripada onome tko ju je objavio - na koji način, još se ne zna.

Tinder uvodi panic button u slučaju da vaš dejt pođe po krivom (фото 2)

"Svakog dana milijuni naših članova vjeruju nam da ćemo ih upoznati s novim ljudima", dodala je izvršna direktorica Tindera Elie Seidman u priopćenju za javnost, "a mi  smo posvećeni izgradnji inovativnih sigurnosnih značajki  koje pokreće najbolja tehnologija u klasi i zadovoljavanju potreba naših korisnika", dodaje ne otkrivajući kada ćemo moći isprobati nove značajke najpoznatije dejting aplikacije.

Leave a comment

više