Search

Tri nevjerojatno jednostavne aplikacije za obradu fotografija na mobitelu

Tri nevjerojatno jednostavne aplikacije za obradu fotografija na mobitelu

One koje i sami volimo koristiti

Tekst: L.L.


Image: Unsplash

Posljednje se dvije godine na društvenim mrežama velik trud ulaže u kreiranje fotografija koje će biti drugačije, čiste i one koje će odražavati stil korisnika na savršen način. Tako su se društvene mreže pretvorile u svojevrsno natjecanje u objavljivanju lijepih fotografija, a da biste ušli u krug onih najljepših, neće vam biti dovoljna tek dobra kamera na mobitelu ili fotoaparat. Svoje ćete fotografije, želite li da izgledaju zbilja spektakularno, morati pretvoriti u prava umjetnička djela, a najbrži način za to bit će upravo mobilne aplikacije koje na najjednostavniji način popravljaju gotovo svaku okinutu fotografiju.

Snapseed

Jedna od najpopularnijih aplikacija za uređivanje fotografija na mobilnim uređajima svakako je Snapseed. Jednostavna je za korištenje i na izbor nudi velik broj alata i mogućnosti za uređivanje. U Snapseedu tako možete podešavati boju, ekspoziciju, svjetlinu, boju i oštrinu.

Ono što nam se posebno sviđa jest mogućnost označavanja pojedinih dijelova fotografije kako biste ih zasebno uredili, a fotografijama možete dodati i jednostavne filtere ili pak ih rezati. Aplikacija je besplatna i nevjerojatno je jednostavna za korištenje čak i onim korisnicima koji nemaju baš nikakvo iskustvo u uređivanju fotografija.

 

VSCO

Nazivaju je još i aplikacijom s najboljim filterima, što je, pitate li nas, potpuna istina. Aplikacija VSCO također je besplatna, a zatim po želji svojoj kolekciji filtera možete dodati i nove koji vas neće koštati puno, a vašim će fotografijama dati novu dimenziju. Osim filtera, u VSCO aplikaciji možete koristiti i bazične alate za uređivanje poput podešavanja kontrasta, boja i oštrine.

Adobe Lightroom CC

Adobe Lightroom za mobilne uređaje namijenjen je kako profesionalcima, tako i početnicima. Shvatit će ga baš svatko već nakon drugog otvaranja, a onog trenutka kada otkrijete kako točno aplikacija funkcionira, u istu ćete se instantno zaljubiti. Pomoću Lightrooma možete dodavati i oduzimati elemente na fotografijama, smanjivati i povećavati, a možete ga koristiti i za bazične izmijene poput popravljanja boja, rezanja ili pojačavanja kontrasta.

Sjajna je stvar i što danas na internetu možete pronaći ili kupiti primjerke filtera koje jednostavno dodate svojoj fotografiji i jednim klikom uredili ste fotografiju onako kako se baš vama sviđa. Aplikacija dolazi u besplatnoj verziji, no želite li je nadograditi alatima poput onog za selektiranje, aplikaciju ćete ipak morati platiti.

 

Related articles

Buro 24/7 Selection

Leave a comment

više