Search

TutoTod – aplikacija koja olakšava roditeljstvo

TutoTod – aplikacija koja olakšava roditeljstvo

Spoj marketinške, pedagoške i dizajnerske struke


Image: PR

Nedostatak edukativnih aplikacija na svjetskom tržištu prepoznao je mladi tim stručnjaka iz hrvatske metropole koji je, primijetivši potrebu na svjetskom tržištu, pronašao inspiraciju za posebnu aplikaciju koja uvelike pomaže i olakšava u odgoju djece

Aplikacija TutoTod specijalno je dizajnirana za iPad uređaje, a namijenjena je roditeljima čija su djeca stara između 1-5 godina, a odnedavno je dostupna u Apple trgovini. Inovativnost aplikacije temeljena je na istraživanju koje je proveo talentirani tim genijalaca, u kojem je sudjelovalo nešto više od 400 roditelja. Rezultati istraživanja pokazali su da kad su u pitanju kreativna igra i izrada rukotvorina, roditelji često nemaju vremena, dostupne materijale, ideje, nisu dovoljno motivirani. TutoTod u jednoj je aplikaciji uspio riješiti sve navedene probleme i to na vrlo jednostavan način.

TutoTod – aplikacija koja olakšava roditeljstvo (фото 1)

Naime, sama aplikacija nudi odabir materijala i alata, a korisnik bira ono što mu je u tom trenutku dostupno. Tutorialu, za čiju su izradu potrebni isključivo materijali i alati koje je odabrao roditelj, vrlo se lako pristupa. Vrijeme izrade pojedinih aktivnosti kreće se od pet minuta do pola sata, a korisni savjeti i jednostavni koraci u obliku teksta i slike, pretvorit će svakog amatera u iskusnog kreativca.

TutoTod – aplikacija koja olakšava roditeljstvo (фото 2)

Iako je TutoTod dizajniran isključivo za iPad uređaje, uskoro bi se trebala pojaviti i mobilna verzija. Osim što ga je prepoznala i ciljana publika roditelja, ovu inovaciju na tržištu aplikacija prepoznao je i žiri na poznatom startup natjecanju Zagreb Connect, na kojem su osvojili treće mjesto u jakoj konkurenciji. Osim toga, zasluženo su ostvarili dobivanje državnih poticaja HAMAG BICRO-a te poticaje Grada Zagreba. TutoTod aplikacija je besplatna za preuzimanje te od gotovo 50, besplatno je devet tutoriala, dok se ostala dva paketa naplaćuju po cijeni od 2,99 dolara. Korištenjem ove aplikacije svome ćete djetetu zasigurno omogućiti sretno i zdravo odrastanje.

Related articles

Buro 24/7 Selection

više