Traži

Uzbudljiva novost na YouTubeu: panoramske video snimke u 360 stupnjeva

Uzbudljiva novost na YouTubeu: panoramske video snimke u 360 stupnjeva

Interaktivno iskustvo


Fotografija: buro247.kz

Odsad ćete na platformi YouTube moći pogledati, ali i objaviti panoramske video snimke u 360 stupnjeva, odnosno moći ćete doživjeti scenu u punom krugu...

Panoramske snimke možete pogledati na YouTubeu, ali i na pojedinim internetskim stranicama putem Chrome web preglednika, ali i na Android tabletima i pametnim telefonima. Očekuje se da će ova funkcija uskoro biti dostupna i na iPhoneu, iPadu i drugim pametnim uređajima s iOS sustavom. Pregled videa putem računala iznimno je jednostavan, potrebno je samo pomicati miš u željenom smjeru i kut gledanja će slijediti smjer pokreta mišem te vam omogućiti jedinstveno interaktivno iskustvo, stavljajući vas u središte zbivanja. Za gledanje videa putem Android platforme potrebno je samo pomicati uređaj i kut gledanja se mijenja ovisno o njegovu položaju. 

Panoramski video u 360 stupnjeva može se snimiti s pomoću specijalizirane kamere Bublcam, Giropticove 360cam, IC Real Techove Allie, Kodakove SP360 ili RICON THETA. U nastavku pogledajte kako izgleda video koji će vam pružiti interaktivnije iskustvo gledanja. 

Povezani tekstovi

Buro 24/7 izbor